banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SENDİKAYA KATILIMLAR ARTIYOR

DİSK Genel-Iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mutlu Karabacak Merzifon Belediyesinde çalışan işçilerin Genel-Iş Sendikasına her geçen gün ilgilerinin ve katılımlarının artarak devam ettiğini belirtip, neden tercih edildiklerini sıraladı.

18 Nisan 2022 Pazartesi 08:54
Bu haber 565 kez okundu
SENDİKAYA KATILIMLAR ARTIYOR

 “Geleceğimizi işçi sınıfının emeği üzerine inşa ediyoruz, Yarım asırı aşkın mücadele geçmişine sahip olan Genel-İş, emek gücünün sömürülmesine karşı bilinçle yola çıkan işçilerin eseridir.

İşçiyi sömüren her siyasi ve sınıfsal güce karşı yılgınlığa düşmeden akılla, bilinçle ve örgütsel gücüyle mücadele eder. Genel-İş, sermayenin toplum üzerindeki sınıfsal egemenliğine karşı işçi sınıfını savunur, insanın ve doğanın sömürülmesine karşı mücadele eder.

Sermaye sınıfından ve işverenlerden bağımsız hareket eder” ifadelerini gazetemiz ziyaretinde dile getiren DİSK Genel-Iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mutlu Karabacak; “Genel-İş, kapitalist toplumun yarattığı bireyci ve bencil kültüre, sömürüyü meşrulaştıran ideolojik ve kültürel iklime karşı işçi sınıfının ortaklaştırıcı, dayanışmacı, bireysel yaratıcılık ve zenginliği ve bireyi önemseyen, insana odaklı kültürünü öne çıkarır.

Genel-İş, işçi sınıfının sendikal örgütüdür. Kapısı her görüşten ve her özellikten işçiye açıktır.

Dil, din, ırk, etnik kimlik, siyasi görüş, cinsiyet ayrımları Genel-İş içinde silikleşir, işçi sınıfı kimliği öne çıkar.

Genel-İş, siyasi partilere saygı gösterir ama hiçbir siyasi görüşün şemsiyesi altına girmez. Demokratik sınıf ve kitle sendikacılığı temel ilkedir.

Genel-İş, mücadeleden korkmaz, mücadele edilmeden hak alınamayacağını kendi tarihinden bilir.

Halka baskı kuran, halkı ezen, sömürüye yol veren, zulmeden, zalim iktidarlara karşı baş eğmez. Bunlara karşı demokratik hakları, evrensel hakları, işçi sınıfının meşru ve doğal haklarını kararlılıkla savunur.

Tüm bu nedenlerle ve gerçek bir işçi sınıfı örgütü olduğu için, baş eğdirilemediği için hükümetlerin, sözde sendikaların ve gerçek bir sendikayı karşısında görmek istemeyen işverenlerin ayak oyunları ve tehditlerine rağmen ilkelerinden ve mücadele kararlılığından taviz vermez.

Bu inanç ve ilkelerle onurlu, mücadeleci, kararlı bir geçmişten aydınlık bir geleceğe yürüyoruz.

Kurulduğumuz günden bu yana Türkiye işçi sınıfının baş eğmez güçlü sesi; eşitlik, özgürlük, sömürüsüz bir dünya mücadelesinde işçi sınıfının yılmaz mücadele örgütü olduk.

Mücadele tarihimiz, geleceğimize ışık tutan müthiş bir deneyim sunuyor.

Biliyoruz ki, kazandığımız her şey emek gücünün ürünüdür.

Biliyoruz ki, bugünkü 130 bin üyemiz her ay bir gününü sendikası için çalışıyor; ayda bir günlük emeğiyle işçi sınıfının sömürüsüz dünyasına bir tuğla koyuyor, alın terini harç yapıyor. Bu yapının harcında alın teri var, emek var…

Ama yine biliyoruz ki, bu harçta sadece bugünün 130 bin üyesinin değil, geçmişin yüz binlerce, belki de birkaç milyon üyesinin de payı var.

Eşitlik, özgürlük, adalet ve sömürüsüz bir dünya mücadelemiz 22 Nisan 1962 ruhuyla ve kararlılığıyla sürecektir”dedi.

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV