banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Son gün 30 Nisan

Amasya’da okullarda Atık Pil Toplama Yarışması Son gün 30 Nisan’da sona eriyor.

07 Nisan 2017 Cuma 09:17
Bu haber 799 kez okundu
 Son gün 30 Nisan

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Okullarda Atık Pil Yarışması”nda artık sona geliniyor.30 Nisan’da sona erecek. yarışmada birinci gelen Amasya okullarına çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Amasya’da geçtiğimiz yıl sadece 200 kg civarında olan atık pil toplama miktarının bu sene 1 tona yaklaşması bekleniyor. Birinciliği alan okul bir adet printer kazanırken, ikinci spor seti ve üçüncü okul ise satranç seti İle ödüllendirilecek. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Genel Sekreteri Neslihan Bahar 2015 yılında 630 ton olan atık pil toplama miktarlarını 2016 sonu itibariyle 720 tona çıkardıklarını ve bu miktarın çok önemli bir kısmının okullardan toplandığını söyledi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Genel Sekreteri Neslihan Bahar geçtiğimiz yıl 630 ton olan atık pil toplama miktarını 2016 yılı itibariyle 720 tona çıkardıklarını belirterek şunları söyledi “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), pil ithalatçılarının katılımıyla Ağustos 2004 yılında kurulmuştur. TAP atık pillerin toplanması, taşınması, geri kazanılması ve bertarafına yönelik, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği (APAK) çerçevesinde çalışmalar yapmakta olup,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde bu konuda yetkilendirilmiş TEK kuruluştur.

2007 yılında sadece 225 ton olan yıllık Atık Pil toplama miktarımız 2014 sonu yılı itibariyle 555 tona yükseldi,hedefimiz 2015 yılında 600 ton idi, bu hedefimizi % 5 geçerek 630 ton atık pil topladık,  2016 yılında da hedefimizi geçerek 720 tona ulaştık... Bu rakamlara ulaşmamızda okulların payı çok büyük. Öğrencilerimizin artan duyarlılığı ve hatta ailelerini de bu konuda uyarması sonucunda geçen yıl toplam atık pil miktarının yaklaşık % 40’ını okullardan topladık. Bu da 325 ton demektir.  Atık pil konusunda her yıl artan bir duyarlılıktan söz etmek mümkün, zaten bunun için de eğitimlerimiz ve kampanyalarımız kesintisiz devam ediyor. Eğitim ve kampanyalarımıza katılan belediye ve okul sayısı da her yıl artış gösteriyor.”En çok atık pil İstanbul’dan, Amasya’nın katkısını çoğaltmasını bekliyoruz

En çok atık pilin İstanbul’dan toplandığına dikkat çeken Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar, İstanbul’u sırasıyla Ankara ve Kocaelitakip ettiğini belirtti. Amasya’nın da artan bir grafik ile atık pil toplama miktarını çoğalttığına dikkat çeken Bahar, Amasya’da birinci, ikinci ve üçüncü gelen okulların hediyeler kazanacağını özellikle vurguladı.  Neslihan Bahar sözlerine şöyle devam etti;Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak üzere AmasyaBelediyesi ile de çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Şu ana kadar Türkiye çapında Büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 550belediye ile işbirliği halindeyiz, bu sayı her gün artıyor. Belediyelerin yanı sıra teknomarketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, Diyanet İşleri, Silahlı Kuvvetler,oteller, Emniyet Gen. Md ve PTT de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. En çok atık pili bölge olarak Marmara’da topluyoruz, burada İstanbul tabi ki itici güç.

Atık pillerin büyük çoğunluğu okullardan geliyor, 30 Nisan son gün…

Neslihan Bahar her yıl toplanan pillerin önemli bir miktarının okullardan geldiğine dikkat çekerek “Geleceğin Türkiye’sinde atık pil kavramını yerleştirmek için çocuklarımıza, dolayısıyla okullarımıza büyük görevler düşüyor. Her yıl olduğu gibi 2016-17okul dönemi için de Türkiye çapında tüm okullarda atık pil toplama kampanyasını 1 Ekim tarihinde başlattık, 30 Nisan’da sonlandırıyoruz... Her yıl ödüllü atık pil yarışmasına katılan şehir sayısı ve dolayısıyla, okul sayısı artıyor.  Okullardan atık pili belediyeler topluyor, her il kendi içerisinde değerlendiriliyor ve her ilde en çok atık pil toplayan 3 okul tarafımızdan ödüllendiriliyor.  Atık pil bilincinin nispeten en az olduğu yerler ise üniversiteler. Üniversitelerimizde de bu bilinci yerleştirmek için konserler düzenliyoruz. Ayrıca bu yıl “çevre mühendisleri yarışıyor” adı altında 39 ilde 42 üniversitede atık pil toplama yarışması düzenledik.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV