banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, Prof. Dr. Üstün Dökmen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

18 Ağustos 2022 Perşembe 10:11
Bu haber 332 kez okundu
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Kayıkcı, konuya ilişken yaptığı basın açıklamasında, “13.08.2022 tarihinde, youtube üzerinden yayın yapan “Zor Ama Yine De Sor” adlı programa katılarak, “…Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Psikoloğun karşısındaki kişiye karşı nötr davranış içinde olması lazım, empati kurabilmesi gerekiyor. Başörtüsü olduğu zaman ben nötr değilim, benim bir dünya görüşüm var demektir…" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Üstün Dökmen hakkında; nefret suçuna, cinsiyete ve inanca dayalı ayrımcılığa neden olmuş olması, insan haklarına, insan onuruna açık saldırı niteliğindeki, ayrımcılık yasağına dair kesin ihlal kapsamında olan söylemlerine yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk ve gerekli işlemleri yerine getirmesi için TİHEK’e başvuruda bulunduk” dedi.

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, açıklamasının devamında; “Kıyafeti, bir inancın veya dünya görüşünün tezahürü olarak gören ve bu suretle kıyafet üzerinden hesaplaşma sevdasına düşen geçmiş dönem uygulamalarını çağrıştıran Prof. Dr. Üstün Dökmen’in ifade ve davranışları; toplumsal barışı zedelemeyi, nefret suçlarına yönelik fiillere azmettirmeyi daha geniş bir çerçeveyle ayrımcılık yasağını yok sayıp ötekileştirmeyi makul göstermeyi hedefleyen bir yaklaşımın ürünüdür.

Söz konusu şahıs tarafından başörtüsüne yönelik olarak ortaya konan söylem ve irade bir taraftan cinsiyete dayalı eşitsizliği ve ayrımcılığı körüklemekte, diğer taraftan dini inancı gereği başörtüsü kullanan kadınlara karşı kişisel tercihleri nedeniyle bir ötekileştirmeye yol açmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok alanda ortaya koyduğu değişim, dönüşüm ve yenilenme çabasının akamete uğratılması sonucunu hedefleyen her çabayı, hazırlığı, eylemi ve söylemi milletin iradesiyle tarihin çöp sepetine gönderilen 28 Şubat benzeri bir ara sürecin hayat bulması çabasına katkı olarak görülmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV