banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

TEPKİSİZ KALMADI

52 adet ilaç ücretinin geri ödeme kapsamından çıkarılmasına Gelecek Partili Başkan Kurt sessiz kalmadı. "Bu karar ile alım gücü zaten iyice düşen vatandaşlarımızın ilaca ulaşımı zorlaştıracaktır"dedi.

02 Aralık 2021 Perşembe 10:09
Bu haber 673 kez okundu
TEPKİSİZ KALMADI

 Gelecek Partisi Merzifon ilçe Başkanı Hacı Bekir Kurt gazetemiz ziyaretinde yaptığı açıklamada; "08 EYLÜL 2021 çarşamba gün, sayı 31592(mükerrer)numaralı ve 'sağlık hizmetleri fiyatlandırma komisyonu kararı' konulu resmi gazete; 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu gereği oluşturulan sağlık hizmetleri fiyatlandırma komisyonu 12.08.2021 tarihinde aldığı kararlar şunlardır;

Madde 1 (ı)''hali hazırda sosyal güvenlik kurumu Sağlık Uygulama Tebliği(SUT)eki ''bedeli ödenecek ilaçlar listesi ekinde kayıtlı iş bu karar eki EK-1 de yer alan 52(elli iki) adet ilacın geri ödeme kapsamından çıkarılmasına. ''denmektedir.

Yani bu ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar vatandaşın sırtına yük olarak binecek. Bu ilaçlar ki; (yaşlı-bebek ağırlıklı) kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler, vatandaşlarımızın pandemi döneminde en çok kullandığı ağız ve boğaz spreyleri, bebeklerin diş çıkarırken ağrılarında kullanılan diş jelleridir. Bu karar ile alım gücü zaten iyice düşen vatandaşlarımızın ilaca ulaşımını zorlaştıracaktır.

147 ilaca da on günde bir kutu olacak şekilde ve kurumun belirleyeceği sabit bir fiyattan ödeyeceği için vatandaşımızın ilaca ödeyeceği fiyat farkı da daha çok olacak. Ayrıca eş değer fiyat referans bandı farkı ise %10 dan ,%5 çekildi. Böylece eş değer ilaçlardan alınacak farklar %5 oranında artmış oluyor. YANİ %5 çekilmesi ile cebimizden çıkacak fiyat farkı fazlalaşmış olacak.

 Hükümetin saray ve meclis harcamalarından, itibar, lüks ve şatafattan yapmadığı tasarruf yine vatandaştan bekleniyor, daha doğrusu sırtına vuruluyor. Hal bu ki; sağlık harcamaları bir gider kalemi değil, halk sağlığına yapılan bir yatırımdır. 15 Ekim 2021 tarih itibariyle uygulanmaya başlanan bu uygulama ile ilgili ne sağlık bakanlığı, ne sosyal güvenlik kurumu ve nede ilgili bakanlıklardan her hangi bir izahat yada bilgi verilmemesi manidar. Son zamanlarda özellikle antibiyotik ile ilgili yapılan zarar-ziyan açıklama(ki doğrudur) ve algılarını göz önüne alırsak 52 ile sınırlı kalmayacağı da aşikar. Keşke m-RNA gibi bir bilinmez ile ilgilide farkındalık çalışmaları yapıla bilinse idi. DEVLET ayrı HÜKÜMET ayrı, devlet memurları devletindir, hükümetin değil. Hükümetin yaptığı hata yada kusurları aklamak, görmezden gelmek ya da gereğini yapmamak hukuki mesuliyet yükler"dedi.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV