banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Türkiye nereye gidiyor, ne yapmalı

Merzifon Demokrasi Platformu tarafından “Türkiye nereye gidiyor, ne yapmalı?” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hacıbektaş Vakfı Genel başkanı Ercan Geçmez ve Eğitim Sen Eğitim Eğitim uzmanı Erkan Aydanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

08 Kasım 2021 Pazartesi 12:09
Bu haber 794 kez okundu
   Türkiye nereye gidiyor, ne yapmalı

Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılışında Demokrasi Platformu adına konuşan Modaratör Recep Karabek; "bu kötü gidişata ekonomik krizlere dur demek için önce yerelde sonra ülke genelinde birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, tek adamlık rejimine son verilmesi için eşit ve adil, özgür bir yaşam için, laik ve demokrasi için geç kalınmadığını, halkın seçimlerde AK Parti iktidarına dersini vereceğini ifade etti.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, konuşmasında  “Parti olarak çağrımız, işçi sınıfının merkezinde olduğu bir halk seçeneği"dedi.

Ülkenin ekonomik anlamda ciddi bir şekilde uçuruma doğru sürüklendiğini belirten  Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz; "Seçimi beklersek daha zor günleri göreceğiz. Ne yaparsak bugün yapmamız gerekiyor. Kitlelerin zamlara, işsizliğe, hayat pahalılığına karşı seferber edilmesi gerekiyor. Bize grevleri unutturanlar, mitingleri de unutturmak istiyor” ifadelerini kullandı.Köylülerin, işçilerin, gençlerin iktidara kırmızı kart göstermeye hazırlandığını, iktidar partisinin seçime doğru giderken ciddi bir çözülme içerisine girdiğini ifade eden EMEP Genel Başkanı Akdeniz, “Ancak bu halkın 1.5 yıl daha bekleyecek dermanı var mı? İşçiler genel grev yapmazsa, köylüler tıpkı Avrupa’daki gibi traktörleriyle yollara çıkmazsa biz normal bir seçim süreci yaşayamayız. Seçimde sandığın güvencesi sokaktır”dedi.Eğitim Sen Eğitim Eğitim uzmanı Erkan Aydanoğlu ise konuşmasında ekonomi ve kapitalizm üzerinde durup, özelleştirmeleri ve yap işlet devret modeli ile yapılan hastane, yol, havaalanlarını eleştirip yolcu garantisi , hasta garantisi ve geçiş garantisi vererek milletin parasını 5'li çeteye peşkeş çekiyorlar. yarın mahkum garantisi verip hapishane yapmazlarsa şaşmam"dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği vaadleride hatırlatan Aydanoğlu; " tek adam rejimi ile ekonomiyide faizide düzlüğe çıkaracaktı, noldu ekonomi batma noktasında, zamlar faizler aldı başını gidiyor"dedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'de konuşmasında AKP iktidarının tarım politikalrını eleştirip, çiftçiyi besiciyi bitirdiklerini, girdi maliyetlerinin yüksek oluşu sebebiyle çiftçinin elde ettiği ürününde para etmemesi ile zarar ettiğini, tarımda ihracaat yapan bir ülke iken tarım ürünlerini ve eti ithal eder duruma geldiklerini belirtti.Kamu mallarını satmakla bitiremediklerini ifade eden Vekil Gürer; "şimdide kamuya ait arsaları, binaları satmaya başladılar"dedi. Hacıbektaş Vakfı Genel başkanı Ercan Geçmez ise konuşmasında toplumsal uüzleşmeye ihtiyacımız var diyerek; "ülkemizde yaşanan katliamları unutmuyoruz, insanların temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınmadıkça, kin ve nefret dili kullananlara karşı sessiz kaldıkça demokratik bir anayasa yapamadıkça sorunlara çözüm bulamayız.ülkemizin en temel sorunu Demokratik bir anayasamızın olmamasıdır. İnsanların eşit ve adil hizmet alabildiği, gelirlerden eşit yararlanabildiği,  temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı anayasa için desteğe hazırız"dedi. Konuşmalar ardından soru ve cevap şeklinde konferans sona erdi. Konferansa siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

  
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV