banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

TÜRKİYE’NİN İLK 5 İLİ ARASINDA

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Biliyoruz ki şehre yön verecek olan yerel yönetimlerdir. Ancak bu asla tek başına, 'Ben yaptım, oldu' anlayışıyla olmaz. Biz, şehrimizi geleceğe sivil toplum örgütleri, kurumlar ve halkımızla birlikte taşımayı, Amasya’da değişimi şehrin tüm katmanlarıyla birlikte sağlamayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki Amasya yaşanabilir bir şehir olsun. İşsizliğin minimuma indiği, gençlerin gurbete çıkmadığı, anaların ve eşlerin özlem çekmediği, her yönüyle gelişmiş bir Amasya hayal ediyoruz. Hedefimiz, bütün mahalleleriyle birlikte gelişen, mutlu, Türkiye’nin ilk 5 ili arasında olan bir Amasya'dır" dedi.

05 Ocak 2023 Perşembe 09:54
Bu haber 232 kez okundu
TÜRKİYE’NİN İLK 5 İLİ ARASINDA

 “Şehrin menfaatine olan tüm çalışmaların yanındayız” diyen Sarı, “Hep birlikte Amasya'yı geleceğe taşıyacağız. 2023'de de yatırımlarına hızla devam edeceğini söyleyerek, Türkiye’ye örnek olacak uygulamaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Sarı, Sahip olduğumuz yerel kaynaklar şehrimizi geleceğe taşımak için yeterlidir. İhtiyacımız olan tek şey merkezi, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimleri, özel ve kamu yatırımlarıyla iyi bir koordinasyon içerisinde bu şehri yönetmektir. Kısacası her yönüyle zengin olan bu koronun iyi bir orkestra şefliğine ihtiyacı vardır. Birlikte ortak akıl, ortak karar ilkesini sağlamlaştırdığımız da gelişimin önü açılmış olacaktır" diye konuştu.

Kimlikli şehirlerin yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleştiğini ifade eden Başkan Sarı, "Amasya bizim evimiz. Amasya bizim ortak paydamız ve dolayısıyla şehrimizi geleceğe birlikte taşıyacağız. Bölgesini, insanını ve ülkesini doğru tanıyan, doğru yorumlayan, gündemi doğru okuyan yerel yöneticiler dezavantajları avantajlara dönüştürebilirler. Bir şehirde yatırımları yönetirken ve yönlendirirken, bütün unsurları dikkate almak ve şehri bütün unsurlarını birlikte dikkate alarak yönlendirmek zorundasınız. Aksi takdirde şehirlerde çok önemli yaralar açabilirsiniz" diye konuştu.

"Kentsel değil, şehirsel dönüşüm" Medeniyet iddiası olamayan bir şehrin gelecek iddiasının da olamayacağına işaret eden Başkan Mehmet Sarı, "Şehir yalnızca insanların oturduğu, çalıştığı, akşam evine gidip uyuduğu mekan değildir. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, medeniyetin aynasıdır. 'Şehir, Medeniyet, ve İnsan' birbirini tamamlar. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Bu nedenle şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerleri göz ardı edemeyiz. Yani şehirciliği sadece mekansal olarak bir beton olarak düşünemeyiz. Şehirciliğin içerisine insanı da koymak, insana dokunmak zorundayız. Bu nedenle biz kentsel değil, şehirsel dönüşümü benimsiyoruz" ifadelerini kullandı. Şehrin geleceğinin insanın geleceği olduğuna vurgu yapan Sarı, "Şehirlerimizi ne kadar planlı ve sadece fiziki olarak değil de, içerisine değerlerimizi katarak inşa edersek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Çünkü şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Tarihte önemli şehir veya ülke olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV