banner17
18 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER DUALARLA YAD EDİLDİ

12 Eylül Ülkücü Şehitleri anma etkinliği kapsamında, Merzifon Ülkü Ocakları Başkanı Hasan İnce ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Merzifon'lu Ülkücü Şehit Reşat Kılıç kabri başında ziyaret edilerek, dualarla yad edildi. Kabir ziyaretine Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Rasim Alperen Akpınar ile teşkilat mensuplarına eşlik etti.

14 Eylül 2021 Salı 09:29
Bu haber 499 kez okundu
  ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER  DUALARLA YAD EDİLDİ

Merzifon Ülkü Ocakları Başkanı Hasan İnce, "Ülkücü Şehitler bizim için inanç ve ilham kaynağıdır. Onlar Türk Milletinin ihtiyaç duyduğu her  zamanda, fani bedenlerini vatan birliği ve selameti uğruna feda etmekten bir an olsun kaçınmadılar. Ölüm karşısında dik duruşlarını Bozkurt bakışlarını ve cesaret yüklü tavırlarını hiç kaybetmediler. Şehadetlerini Türk Milletinin varlığına armağan ettiler. Ruhları şad Mekanları Cennet olsun.Ülkücü Şehitlerimizi bir an olsun unutmadık." dedi.

"ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER UNUTULMAZ"                        

Merzifon Ülkü Ocakları Baskanı Hasan İnce, 12 Eylül 1980 Askeri darbesinin yıl dönümünde 'Ülkücü Şehitleri' anma mesajı' yayımladı. 12 Eylül 1980 öncesi var olan karanlık olaylar ile Türkiye’nin planlı ve sistemli adımlarla Emperyalist güçler tarafından iç karışıklığa ve darbe ortamına sürüklendiğini anımsatan Merzifon Ülkü Ocakları Başkanı Hasan İnce,"Ülkemizde 12 Eylül Askeri darbesiyle Demokrasi ve Milli irade sekteye uğratılmıştır.Ülkemiz Kutuplaştırılarak, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışmışlardır.12 Eylül 1980 darbesinde Ülkücü Hareket insanlık dışı muamelelere işkencelere maruz bırakılarak ölümle sınanmıştır.Devletimiz 12 Eylül de Komünizm tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Tek gayeleri Vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan Ülkücü Hareketin mensupları Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in yolbaşcılığında kutsal devletine sahip çıkarak komünizm tehlikesine karşı canları pahasına devletine sahip çıkarak mücadele etmişlerdir.Ülkücüler, Türk milletinin aleyhine kurgulanan hiçbir karanlık oyuna boyun eğmeyen, hiçbir tehdide diz çökmeyen, hiçbir saldırı ve suikasta tamam demeyen iman erledir.Ülkücü Hareket, Ülkemizin bekası, bölünmez bütünlüğü, Vatanımız için, milletimiz için gözünü kırpmadan Ülkü yolunda nice şehitler vermiştir.Ülkücü olmanın bedelinin ölüm olduğu bir çağda, çağları kıskandıranlardı onlar.Herkes kendi derdindeyken ülkelerinin kaygısını taşıyorlardı ruhlarında. Ülküleri vardı, cihanı kuşatan. Genç iken ölüme gülümsediler. Gözlerindeki inancı, gönüllerindeki imanla birleştirip sevgi pınarından ülkü diyarına aktılar. Yaşları belki küçüktü ama gönüllerindeki iman ve tevekkül içerisinde cellatlarından helallik dileyecek kadar ince bir ruha sahiptiler.Darağacında şehadet getirerek, davanın öncüsü oldular. Alnı ak, sevdası Hakk olan güzel insanlardı. Onlar Türk İslam Ülküsünün efsane şehitleri oldular.Ülkü şehitleri unutulmaz. 12 Eylülü unutmak tükenmektir.Bu duygu ve düşüncelerle bu kara günün 41.yıldönümü vesilesiyle başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendi olmak üzere çile ile fikir yoğurmuş, Vatanı için Ülküsü için canından vazgeçmiş Mustafa Pehlivanoğlu, Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Selçuk Duracık gibi nice binlerce şehadete ulaşmış kahraman Ülkü erleri Ülkü şehitlerimizi Rahmetle Minnetle anıyoruz. Dualarla yad ediyoruz.Ruhları Şad Mekanları Cennet olsun." İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV