banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Unutmayacağız…Unutturmayacağız…

Eğitim-Sen Amasya Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

10 Mart 2023 Cuma 08:31
Bu haber 245 kez okundu
Unutmayacağız…Unutturmayacağız…

 

Düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-Sen Amasya Kadın Meclisi adına Elif Tilkicioğlu yaptığı konuşmada, “8 Mart 1857’de Newyork’ta dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadelede sırasında katledilmelerinin anısına, dünyanın dört bir yanında biz kadınlar o günden beri alanlarda, evde, iş yerinde yaşamlarımız, haklarımız ve özgürlüğümüz için yan yana dayanışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Her türlü baskıya ve şiddete karşı mücadelemizi büyütüyoruz.

Gericilerin kazanılmış haklarımıza, laikliğe, özel olarak kadınlara ve LGBTİ+’lara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine saldırılara artmışken, kadınlar pandemi ve onun ardından gelen ekonomik krizle birlikte derinleşen ekonomik, sosyal ve siyasal eşitsizliklerin etkilerini en derinden yaşarken, 6 Şubat gece yarısı 11 ilimizde meydana gelen depremle sarsıldık, yıkıldık.

Tıpkı kadın cinayetleri gibi deprem de politiktir;  Siyasal İslamcı iktidar kurduğu rant sistemi ile depremi bir felakete dönüştürmüş,.

On binlerce insanın ölümüne, milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesine, depremin  felakete dönüşmesine yol açan şey, iktidarın ve kurumların insan yerine karı odağına alan kamusal hizmet alanlarını parçalayan, toplumsal politikaları yok sayan neoliberal devlet anlayışıdır” dedi.

Tilkicioğlu yaptığı konuşmanın devamında; “ Çıkardığı imar aflarıyla, denetim yokluğuyla, kayırmacılıkla, yarattığı ekolojik yıkımla, çarpık kentleşme uygulamalarıyla bu sürecin baş sorumlusu iktidar gücünü elinde bulunduranlardır.

Tüm yaşamı alt üst eden bu felaketin ortasında kadınlar göçe, yoksulluğa,  salgın hastalıklara ve şiddet riskine erkek egemen sistemin her türden şiddet, taciz ve istismarına açık hale gelecektir.

Deprem bölgesindeki kadınların ve  çocukların ihtiyaçları önceliklidir.

Biz kadınlar birbirimizin çaresiyiz biliyoruz.

Önümüzde dayanışmamızı büyütüp güçlendirmemiz gereken bir dönem var.

Gerici, güç odaklarının  yarattığı enkazın ardından yaşamı dayanışmayla biz kadınlar yeniden kuracağız.

Bize parmak sallayan, notlar tutanlara sesleniyoruz;

Biz de not ediyoruz…

Kıyametin yaşandığı günlerde acının ortasında yalnız kalmış çocukları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bilgisi ile istismarcı, sicili bozuk tarikatlara, cemaatlere verdiğinizi,

Hukuku yok sayarak “evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok”diyerek çocuk istismarına yol veren fetvalarıyla Diyaneti’nizi,

Kadınların enkazın altından çıkardıkları çocukları tarikatlardan, cemaatlerden koruyabilmek için çadırlarda sabahlara kadar nöbet tuttuklarını

Enkazın altında kalmış iktidarın; meşruiyetini baskıyla, zorbalıkla sağlamaya çalıştığını,

kayıtsız kalınan yaşamları kurtarmak ve dayanışmak için koşanlara salladığınız parmakları

İçini boşalttığınız Kızılay, AFAD gibi kurumların ellerinde tuttukları çadırları dağıtmayıp sattığınızı  mor defterlerimize not ettik!

Unutmayacağız…Unutturmayacağız…

Biz kadınlar en zor ve en karanlık zamanlarda meydanlarda yan yanaydık..

Deprem bölgesindeki kadınlarla, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmış bölge halkı ve depremden etkilenen tüm göçmen kadınlarla dayanışma ağlarımızı öreceğiz,

Eşit, laik ve şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kuracağız.

Katliamı bize kader diye sunamaz, bu enkazın siyasi sorumluluğunu öyle helallik isteyerek üzerinden

atamazsınız. Toplumsal dayanışmayı baskı ile durduramazsınız.

Biz kadınlar yüzyıllardır biriktirdiğimiz mücadele ve dayanışma gücümüzle ortaya çıkan enkazı kaldıracağız, yeni bir dünyayı kuracağız.

Çocukları, hepimizin güvencesi olan laiklik ve hukuk güvenliği ilkelerini, seçim güvenliğini, eşit ve şiddetsiz bir ülkede yaşama umudumuzu güç odaklarının  hukuk tanımaz tavrına teslim etmeyeceğiz.

Yaşamın her alanında; sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa, erkek şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV