banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

YAYA GEÇİDİ CEZALARINA İSYAN !

Merzifon'da yüzlerce araç sürücüsü yaya geçidinde hızını azaltmadığı veya yayaya yol vermediği için 488'er lira para cezasına çarptırıldı.

14 Kasım 2018 Çarşamba 09:32
Bu haber 1722 kez okundu
  YAYA GEÇİDİ CEZALARINA İSYAN !

Merzifon'da her caddenin her sokağın bir tarafı , bazılarında ise çift taraflı araçların park yeri haline gelmişken ve trafik keşmekeşliğine bir türlü çözüm bulunamazken, ruhsatsız plakasız motorsikletler cirit atarken, ilçedeki yaya geçitlerinde trafik sorununa cezalı çözüm arayışları tepkilere yol açtı. Merzifon mahalle ve köy muhtarlıkları yaya geçidinde yavaşlamayan ve yayalara yol vermeyen araç sürücülerine gönderilen ceza makbuzlarıyla doldu. Yaya geçidi mağdurlarından Mehmet Yol “Cumhuriyet Caddesi Ata ticaret önündeki yaya geçidinde durduğum halde ceza yazıldı. Halk bankasının kameralarından inceledim. Ben yaya geçidinde durup yayaya yol verdim. Arabanın tampon bölgesi yaya geçidi çizgisini biraz geçip öyle durmuşum diye 488 TL ceza makbuzu geldi. Fahri Trafik müfettişlerinin yazdığı bir ceza olduğunu düşünüyorum.  Diğer cezalarda olduğu gibi makbuzun yanında resim yok. Yasal hakkımı kullanarak itiraz edeceğim. Ceza yazılmasına sebep olan nedir neye istinaden ceza yazılmıştır bilmek istiyorum” dedi. Mahalle muhtarları da son günlerde trafik ceza makbuzlarında artış olduğuna değinerek “adreste bulunmayan vatandaşın makbuzu bize geliyor bizden teslim alıyorlar. Çoğu vatandaş cezanın neden yazıldığını bilmediğini itiraz edeceklerini söylüyor”dedi.

TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİ İMZA TOPLUYOR.

Yaya geçitlerindeki yazılan cezalardan en çok muzdarip olan ticari araç sürücüleri, yaya geçitlerine sinyalizasyon sisteminin veya üst geçit yapılması için harekete geçip imza toplamaya başladılar. Bazı araç sürücüleri ise ; " Cumhuriyet caddesinde yaya geçidi dışında bir çok yerden vatandaş zaten karşıdan karşıya geçiyor, Yaya geçidini kullanmayan vatandaşa ceza mı yazılıyor, binlerce vatandaş cumhuriyet caddesinin istediği bir yerinden karşıya geçebiliyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV