banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

YILIN SON TOPLANTISI YAPILDI

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nin 2021 yılının son müteşebbis Heyeti toplantısı Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

31 Aralık 2021 Cuma 11:16
Bu haber 386 kez okundu
  YILIN SON TOPLANTISI YAPILDI

Vali Masatlı’ nın başkanlık ettiği Müteşebbis heyet toplantısı Amasya Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan,  Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, TOBB Dış ilişkiler Komisyonu ve Merzifon TSO Başkanı Dursun Dağdelen ve müteşebbis üyeleri katıldı. Vali Masatlı toplantıda; "Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde; 43 Hektarlık 1 nolu ilave alan altyapı işleri tamamlanarak işletmeye alınmıştır. 250 milyon lira yatırım tutarlı 1.500 kişiye istihdam sağlayacak 19 fabrika açılış aşamasındadır. 6 parselde inşaatlar çatı seviyesinde tamamlanma aşamasındadır.

OSB de doluluk oranı % 98’e ulaştığından, 144 Hektarlık 2 nolu ilave alanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yatırım programına alınması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca yaklaşık 25 milyon TL yatırım bedeli olan 2000 +2000 m3 kimyasal + biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yatırım programına alınmıştır.

OSB’mizde 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Tek Ebeveynli Ailelerde Kadın ve Çocuğun Güçlendirilmesi ve Kadın İstihdamının Artırılması Projesi de tamamlanma aşamasındadır. Bu projenin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 850 bin TL olup, bu rakam OKA tarafından finanse edilecektir. Yine OKA’dan Atıksu Fizibilitesi teknik desteği için 35 bin TL, Güvenli, Verimli ve Çevreci Bir Enerji Sistemine Dönüşüm Projesi için ise 2 milyon 180 bin TL destek alınmıştır"dedi. Toplantı Bütçe ve yeni yılda yapılması planlanan öncelikli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ardından sona erdi.

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV