banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

yine yaparak yaşayarak öğrendiler

Bilgi Montessori Kreş-Anaokulunda Tutum - Yatırım ve Yerli Malı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Minik öğrenciler her zaman olduğu gibi yine yaparak yaşayarak öğrendi.

21 Aralık 2021 Salı 10:22
Bu haber 404 kez okundu
yine yaparak yaşayarak öğrendiler

 Yapılan etkinlikler ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilgi Montessori Kreş-Anaokulu Kurucu Müdürü Nalan UZUN "Okulöncesi eğitimcileri olarak, çocuklarımızla bu haftanın farkındalığını kazanmak için, hafta boyunca bir çok eğlenceli etkinliklerle Tutum - Yatırım ve Yerli Malı Haftasını kutladık"dedi.Etkinliğin amacının, yerli malı tüketimin bilinçli olarak artmasıdır" diyen Uzun; " Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi”ni vurguladık, ihtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durduk.İstek ile ihtiyaç arasındaki farkı dramalarla çocuklarımıza anlattık. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği üzerinde durduk.  Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durarak okulumuzda bir pazar kurduk ve çocuklarımızın alış-veriş deneyimi yaşamalarını sağladık. Para birimlerini anlattık, yazar kasada ödeme yapma ve para üstü verme konularında canlandırmalar yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağladık.

Güzel ülkemizin 7 bölgesini özel bir sergi ile tanıttık. Her bölgede yetişen ürünleri, yöresel kıyafetlerini bu sergide görerek öğrenmelerini sağlayacak merkezler oluşturduk. Her öğrencimiz bir bölgemizi anlatarak hem dil gelişimine katkıda bulundu hem de topluluk karşısında kaygılanmadan konuşabilme kazanımlarını elde etti.Meyve ve sebzeleri izi tanımaları için çocuklarımızla birlikte kostümler dikildi. Bu kostümlerle defileler yapıldı. Çocuklarımız giydikleri meyve ve sebzelerin özelliklerini anlattı.Montessori günlük yaşam becerileri etkinlikleri kapsamında Çikolatalı Elma Atölyemizde, kendi elmalarımızı yaptık ve süsledik. Ayrıca her öğrencimiz kendisine özel sevimli meyve tabağı hazırladı. Böylece hayatın içine dahil olarak yine yaparak - yaşayarak öğrendi.

Bir hafta süren Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası etkinliklerimizin bitiminde çocuklarımıza, Tutumlu olmak ne demek? Biriktirdiğimiz paralarla neler yapabiliriz?  Yerli malı kullanmak ne yarar sağlar? gibi sorular yöneterek her birine okulumuz tarafından kumbara hediye edildi ve Biriktirdiğimiz paralarla okulumuzda açılacak olan kitap fuarında kullanmak üzere paralarını biriktirmeleri istendi. Böylece bu haftanın sadece yemek yeme haftası olmadığı, yapılan bir çok eğlenceli etkinliklerle vurgulandı" dedi.

 

 

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV