banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Anadolu Hayat’ın Ayıbı

REMİDE ARSAN ATAMER

24 Nisan 2017 Pazartesi 08:56
Bu haber 63941 kez okundu
 Anadolu Hayat’ın Ayıbı

Kamuran Bey, promosyon telaşı verilerek Bireysel Emeklilik vaadi ile sigortalanmak istenir.  10 senede emekli olma fikrine, önce itiraz eder, gülümser. Çünkü herkesçe çok anlaşılır, önemli bir engeli vardır:  Kamuran Bey  o tarihte  87 yaşındadır!  Huzurevinde yaşamaktadır.  10 sene daha yaşayacağının garanti olsa dahi, bu saatten sonra gelen emekliliği ne yapsın? Şaka mı bu? Kim böyle bir teklifte bulunur ki?

Ne var ki, emeklilik hakkının kendisinden sonra, iki çocuğunun üzerine devir olabileceği garantisini verirler. Bu onun için yeterli olmuştur. Bankadaki  tatlı dilli, cici  sigorta yetkilisini sevmiştir.

90 yaşına yaklaştığı bu günlerde bu devri yapmak ister. Kızıyla birlikte gittiği yetkili, gerekli  işlemi yaptığını söyleyerek,  bundan böyle iki çocuğun ferdi sigortalandığı bildirir onlara…

Çocuklar primlerini ödemeye kalktıklarında ilginç bir gerçekle yüz yüze gelirler:  Bireysel emeklilik devredilmeyen bir pakettir!

Kandırıldığını anlasa da  yapacak bir şeyi yoktur yaşlı beyefendinin. Yetkililer alay eder gibi kendisine:  ‘’Bu sigorta, aslında para biriktirmeniz için’ diyerek işin içinden sıyrılmaya kalkarlar.

Kızan ve gücenen adamcağız  birikmiş parasını almak istediğinde ise, 10 yıldan önce hesap kapattığı için, anlı şanlı sigorta şirketi, kendi payına düşeni keserek, parasını  kuşa dönmüş halde  ödemeye kalkar …

Hikaye burada sonlandı.  Ama bizim söyleyeceklerimiz yeni başlıyor:

Bir sigorta şirketinin, 90 yaşındaki bir yaşlıyı,  10 yıllık bireysel emeklilikten yararlandırmaya kalkması,  en hafif deyimiyle utanç verici bir girişimdir! Kandırmanın kamuflaja girmiş halidir. Benim uydurduğum kelime ile LAF DOLANDIRICILIĞI dır. Cezası ise yoktur!

Çünkü ülkemizdeki sistem  ‘hakkı yenilen değil, hak yiyenden’ yanadır. İş, keskin nefesli hocaların ‘’Adalet ya resulullah!’’  dualarına kalmıştır.  Ya da Bahri Babaya mum dikilmesi gerekmektedir.

Zaten burada da sözü edilen  hukuki değil, insani suçtur.

Verilecek en büyük cezanın ise, vatandaşlar arasında oluşturulacak dayanışma bilinci ile, yanı sıra bu tür  ayıplı hizmet verenlerin hep birlikte afişe edilmesi ile olduğunu söyledi bilge büyüğümüz.

Anadolu  Hayat’ı  bu çerçevede kınıyor, Kamuran Bey’in  ağzından şikayetini duyuruyorum.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV