banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

DERSİMİZ AHLAK

REMİDE ARSAN ATAMER

21 Nisan 2017 Cuma 08:37
Bu haber 64442 kez okundu
 DERSİMİZ AHLAK

 Herkes biliyor ki Recep Bey’e tek adamlık geçit açılmadı. O geçip gidiyor başka.

En basit soru şu:

‘’Siz, herhangi bir yerde, yörede, EVET’çilerin önüne bir engel konulduğu hakkında bir ihbar aldınız mı? Yırtılan, çöpe atılan EVET oyuna rast geldiniz mi? Hiç elindeki HAYIR oyu ile kamera karşısına geçip sırıtanı ve oyunu ispat etmek zorunda olanı gördünüz mü? Mühürsüz zarflara HAYIR oyu basıp da ahlaksızlıktan medet uman tek bir vatandaş örneği var mı?

HAYIR değil mi?

Şimdi… Bu HAYIR’ cılar biraz karmaşık bir gruptur.

İçlerinde çok inançlılar olduğu gibi, işlerine geldikçe Müslüman olanlar, bayramdan bayrama camiye gidenler, ateistler, dinsizler, çok okuyan, az okuyan, hasıl-ı kelam, her çeşit insan bulunur Ne var ki, aralarında oy çalmaya kalkan, oy karşılığı para almaya yeltenen, dağıtılan bulgurla una tamah eden tek bir kişi çıkmaz. Onurludurlar, parayla, pulla, bir torba erzakla onları kandıramazsınız. Daha doğrusu, arkalarında zaten bunu kendilerine teklif eden ve onları satın almaya yeltenen küçüklükte bir kurum, kuruluş yoktur. Olsaydı, zaten onlar HAYIR cı olmazdı bir kere…

EVETÇİLER’in arasında ise, dinsiz, imansız, kitapsız, ateist kimse bulunmaz. Yoktur! Toplumun en ahlaklı, en terbiyeli, en yalansız, riyasız insanları olması gerekir. Çünkü tamamına yakını, din terbiyesi alarak, İslam’ın şartlarına, Kur’an’a ve Hz Muhammed’in her öğüdüne bağlı ve inançlı olarak yetiştirilmişlerdir. Çok büyük çoğunluğu, sosyal anlamda da, fiziken de kapalı insanlardır. Mutaassıptırlar. Bu gruptaki insanlar çocuklarını, daha terbiyeli ve ahlaklı olacaklarını düşündükleri din okullarına gönderir, diğer okullara da eğitimcilerine de güvenmezler. İmam Hatip eğitiminin, daha değerli ve üstün ahlaklı gençler yetiştirdiğinden yola çıkarlar.

Peki, o zaman nasıl oluyor da tüm seçimlerde, ülkesini, vatandaşını kandırma yoluna sapan, yalanı dolanı alışkanlık haline getiren, kul hakkını çiğneyen, şeytanla yarışan fikirler ve hastalıklı yöntemler bulan, en büyük günah olan vicdan suçu işleyenler bunların arasından çıkıyor? Bu hırsızlığı ahlaksızlığı, dininin hangi öğretisi ile, peygamberinin hangi öğüdü ile, hangi kitaptan okuyarak yapıyorlar? Bu Allah’tan korkan insanlar nasıl doğru yola değil de eğri yola sapabiliyorlar?

En büyük ayıp, gerçek inançlı ve tertemiz Müslümanlara oluyor.

Sözümüz elbette onların meclislerinden dışarıdır.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV