banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Giderleri kısa kısa

YÜKSEL ERCAN

04 Ocak 2023 Çarşamba 08:21
Bu haber 226 kez okundu
 Giderleri kısa kısa
Normal şartlarda kar yağması gereken bu günlerde havanın kısmende olsa ılık geçmesi en azından vatandaşın ısınma giderleri için faydalı olsa da yaşayacağımız yaz mevsiminde kuraklık olmaması adına kar yağışı için dua edip duruyoruz.
Buna rağmen hepimizi üşüten soğuk hava dolayısı ile doğalgaz ayarlarını bir miktar boşa bırakınca üst üste gelen zam dolayısı ile gelen yüksek faturalar herkesi ateş topuna çarpmış durumda bırakıyor.
Geçtiğimiz gün misafirliğe gelen kayınvalidemiz evin sıcaklığını görünce “-siz böyle yaparsanız elbette çok doğalgaz faturası gelir benim gibi yapın az fatura ödeyin” tavsiyesinde bulununca dinleyip faydalanmak gerektiğine inandık.
Kayınvalideye “Madem sende iyi bir çözüm var neden bizden esirgiyorsun, söyle bakalım reçeteyi” dediğimizde “-Reçete son derece kolay kombiyi kapatın üzerinize birer battaniye alın televizyonun karşısına geçin” şeklindeki muhteşem cevabı kucağımızda bulduk.
Kendisine “-Hadi doğalgazdan battaniyenin altına girerek kurtulduk, peki televizyon seyrederken harcadığımız enerji karşısında gelen faturayı nasıl göğüsleyeceğiz” sorusuna da kayınvalide “-Sizde tüm gün televizyon seyretmeyin günde yarım saat bilemedin bir saat televizyon seyredin, göreceksiniz çok az fatura gelecek” şeklinde iktisat reçetesini tamamladıktan sonra “Fazla gecikmeden gidip kombinin derecesini kısayım” diyerek evden ayrıldı.
Kayınvalide ayrıldıktan sonra biraz düşündüğümüzde “güleriz ağlanacak halimize” ifadesini daha derinlemesine düşünmek durumunda kaldığımızın farkına vardık.
Daha rahat bir şekilde yaşamanın yerine en azından “yaşamaya çalışmak” adına bu şekilde çözüm önerisine daha pek çoğunu eklemek mümkün.
“-Doğalgazı kıs battaniye altına gir
-Evdeki suyu kullanma Cami şadırvanından su taşı
-Akşamdan sabaha kadar gaz lambası kullan
-Fırından bir önceki günden kalma bayat ekmek al
--Pazarın akşam saatlerinde bitmesini bekle orada kalan sebzeleri topla”
İle başlayan yüzlerce si ile devam eden çözüm önerileri ile hayatımızı kolaylaştırmak mümkün.
Son dönemlerde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen hayat pahalılığı dolayısı ile milyonlarca insan bırakın rahat yaşamayı adeta hayata tutunmaya çalışıyor, Bir arkadaşımız “2 gün önce mahalle arasındaki bir esnaf lokantasına girip sadece bir çorba içtim çıkarken 60 lira hesap ödedim, bir daha kolay kolay dışarıda yemek yemeği su bile içebileceğimi düşünmüyorum” diye şikayet ediyordu.
Bu durumun daha uzun bir süre devam etmesi mümkün değil, Asgari ücrete ne kadar zaman yaparsanız yapın, emeklinin maaşına istediğiniz kadar ilave edin vatandaşın temel ihtiyaçları üretecek bir süreci, başlatamıyorsanız bunların hiç birisinin önemi yoktur.
Allah hepimize yardım etsin.
İşimiz gerçekten zor.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV