banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Gökten aday adayı yağıyor

YÜKSEL ERCAN

18 Mart 2023 Cumartesi 09:26
Bu haber 294 kez okundu
 Gökten aday adayı yağıyor
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim takviminin açıklanması ve milletvekilliği adaylık başvurularının başlayacağı tarih netleşir netleşmez gönlünden TBMM geçen kim varsa bir anda hücuma geçti.
Seçime katılacak 36 siyasi partiye mensup siyasetçiler muhtemelen aday adaylıklarını daha önceden planlamış olacaklar ki başvuru süreci başlar başlamaz sabahın erken saatlerinden itibaren parti binalarının yolunu tuttular.
Yine bu sütunlarda belirttiğimiz gibi AK Parti milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını partinin il başkanlıklarında CHP –İYİ Parti ve MHP başta olmak üzere çok sayıda parti başvuruları Ankara’daki genel merkeze yaptırma kararı aldılar.
İlk andan itibaren başvuru sırasına giren aday adaylar
Bürokratlar
Partilerin yönetim kademesinde yer alanlar
Belediye başkanları ve meclis üyeleri
Bir partide sadece üye olarak bulunanlar
Olmak üzere sınıflanarak sürece dahil oldular.
Her seçimde olduğu gibi bürokratların bir kısmı gerçekten milletvekili olacaklarına inandıkları özellikle de partilerin genel başkanları yada genel merkezlerinden işaret aldıkları için bulundukları görevi bırakarak başvuru yapıyor.
Bunlarla birlikte devletin herhangi bir kurumunda orta halli yada üst düzey görevde bulunan ancak “yapılacak seçimde mevcut iktidar partisinden aday adayı olursam partide yeniden iktidara gelirse en azından bir yada bir kaç basamak daha atlayarak daha üst makama gelebilirim” anlayışı ile başvuru yapan bürokratlar çoğunluktadır.
3-4 yıldır herhangi bir siyasi partinin il-ilçe-belde yönetimlerinde bulunan , bulundukları süre zarfında da eli cebinden çıkmayan sürekli harcama yapmak zorunda kalan yöneticilerin pek çoğu “Fırsat ganimettir, aday adayı olarak başvurumuzu yapalım, eğer seçilebilecek bir sıradan listeye girebilirsek iyi olur giremesek te en azından para harcamaktan kurtuluruz” diye adaylık başvurusunda bulunan yöneticiler var..
Bunların dışında devlette çok uzun yıllar başta valilik olmak üzere en üst düzeyde görev yaptıktan sonra emekli olan ancak emekliliğin hiçbir işe yaramadığını anladıktan sonra “hazır seçim kapıya gelmiş gidip adaylık başvurusu yapayım kendimi hatırlatayım” diyen emekli bir kesimde mevcut.
Parti teşkilatlarında sade üye olarak bulunan ciddi bir kesimde bu süreçte aday adayı olarak sürece dahil oluyorlar, bu kesimin herhangi bir makamdan yada görevden istifası söz konusu olmadığından en rahat kesimin başında bu tür aday adaylar geliyor.
Toplumun her kesimine mensup olan ve siyaset aşkı ile yanıp tutuşan on binlerce vekil adayı yurdum insanı yazımızın başında da belirttiğimiz gibi sürecin başlaması ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren partilerin kapısından girip başvuruyu tamamlıyorlar.
Bir kez daha belirtmiştik, söz konusu aday adaylık başvurusu 22 Mart tarihinde mesai saatine kadar devam edecek, o gün itibarı ile tamamlanan başvuruları partilerin genel merkezleri daha doğrusu aday belirleme komisyonları yapacakları değerlendirme sonucu ilk elemeyi 08 Nisan tarihinde yaparak listeleri YSK’ya teslim edecekler.
YSK’nın 19 nisan tarihinde adayları kesinleştirmesinden sonra asıl elemeyi sürekli belirttiğimiz gibi 14 mayıs 2023 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren sandık başına giden seçmen yapacak.
O zamana kadar başvuru yapan tüm aday adayları milletvekili..
Sonrası hayatımıza kaldığımız yerden devam..

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV