banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

KAKÜLLÜ DONALD

REMİDE ARSAN ATAMER

22 Nisan 2017 Cumartesi 10:12
Bu haber 63514 kez okundu
 KAKÜLLÜ DONALD

Amerikan halkı, siyasi tarihinin en büyük şakasını yaparak KAKÜLLÜ DONALD’ı Amerika Birleşik Devletleri’nin en baş koltuğuna oturttu. Kendisine oy veren çeşitli kesimdeki Amerikalı’larla  konuştum.  En ilgimi çeken yorum şu oldu:Bu güne kadar hep siyasetçiler ülkeyi idare etti. Politikacılar  işi, ticareti bilmez, sorunlardan anlamazlar. Bir de bir ‘’ business man’’ ( iş adamı)  ülkeyi yönetsin bakalım…Bizim açımızdan ise,  dünyayı karıştırarak, devletleri birbirine düşürerek kendi çıkarlarını  koruyan ve gücünü buradan alan bir ülkenin başına geçen kişi, kritik bölgelerdeki ülkelerin de bir anlamda kaderine yön verecek demektir. Bu nedenle dünyanın başına kimin geldiğinin ve aklından neler geçtiğinin bir öngörüsünü yapmak lazım gelir. Trump başkan seçilmesinin ardından merakla beklenilen konuşmasında;

 ‘’Amerika’nın  tarihinde görülmemiş kazançları olacaktır.’’‘’ İşlerimizi geri alacağız.’’ ‘’Kendi  ürününü  kullan. Kendi vatandaşını işe al.’’ ( Buy American. Hire American) gibi çoklu mesajlar vererek göreve başladı.

Donald, ırkçı kişiliği ile tanınıyor. Müslümanlara tavır alan, onları sevmeyen ve barındırmak istemeyen, siyahlara yüz vermeyen bir başkan.

İlk icraatlarından biri olarak Amerika’ya göçmen girişini durduracağını, Meksika sınırına bir duvar öreceğini duyurdu.

Bu güne kadar neredeyse tüm ABD başkanlarının sahip olduğu, kibarlık, zarafet, nezaket gibi özellikleri barındırmıyor. Küstah, kaba, alaycı ve şımarık. Trump'ın yıllardır kadınlar hakkında, cinsel içerikli, kaba saba ve müstehcen ifadeler kullandığı biliniyor.

Başkanlık yarışı sırasında paylaştığı bir tweet'te, "Eğer Hillary Clinton kocasını tatmin edemiyorsa, Amerika'yı tatmin edebileceğini nasıl düşünür" ifadelerini kullanmıştı. Bir yarışma programında bir kadın yarışmacıya,  "Dizlerinin üstüne çöktüğün kare güzel görünüyor " demişti.

"Çarpık Hillary, mide bulandırıcı Alicia M.'e ABD vatandaşı olması için yardım mı etti?" Trump, eski Kainat Güzeli olan Alicia Machado'yu kilo aldığı için eleştirmişti.

2015 de Rolling Stone'a verdiği bir röportajda ise o zamanlarda rakiplerinden biri olan Carly Fiorina ile ilgili: "Şu surata bakın! Biri bunun için oy verir mi? Bu suratı bir sonraki başkanımız olarak hayal edebiliyor musunuz? Diyerek herkesin nefretini kazandı.

1991'de Esquire'la yaptığı bir röportajda ise, "Eğer genç ve güzel kalçalarınız varsa medyanın sizin hakkında ne yazdığı pek önemli değildir" demişti.

Kadınlar hakkındaki bu seviyesiz yorumları nedeniyle sadece ülkesindeki değil, tüm dünyadaki kadınları kızdırdı. Birçok eyaletten başkent Washington’a yürüyen on binlerce protestocu, Kongre binasının etrafında toplandı. Gösteriye Almanya, Finlandiya, İtalya, İngiltere, Danimarka, Yeni Zelanda, Avustralya ve Myanmar gibi pek çok ülkeden destek geldi.  Göstericiler yürüyüş yolunda ellerinde, "Kız çocuklarımızın geleceği için Trump'a hayır", "Trump korkak kedi ", "Trump'a hayır, ırkçılığa hayır" ve "Duvarlar değil köprüler inşa edin", "Aptal Sarışın" gibi sloganlar olan pankartlar taşıdılar.

Bir kadın düşmanımız daha oldu. Dünyaya hayırlı olsun.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV