banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Sayın Vekilim…

YÜKSEL ERCAN

23 Mart 2023 Perşembe 08:33
Bu haber 259 kez okundu
 Sayın Vekilim…
14 mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi sürecinin başlaması ile neredeyse Türkiye’nin yarısı seçime girmeye hak kazanan 36 siyasi partinin Ankara’daki genel merkez binasının yolunu tuttular.
15 Mart tarihinde başlayan  milletvekili aday adayı başvuruları 22 mart Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecekti ancak partiler yoğun başvuru dolayısı ile başvuru tarihini hafta sonuna yani 24 mart Cuma akşamı mesai bitimine kadar uzattıklarını kamuoyu ile paylaştılar.
15 Mart tarihi itibarı ile herhangi bir siyasi partiden aday adayı olacağını medya kuruluşları üzerinden ilan eden, Mensubu oldukları partilerinin il başkanlıklarında açıklama yapan yada parti genel merkezlerinde giderek aday adaylık sürecini tamamlayan kim varsa şu sırada “Milletvekili” olarak kabul görüyor.
Bizim insanımız öteden beri gücü sever, güçlü insanlarla güçlü kurumlarla bir arada olmayı onlarla aynı noktada buluşmayı kendi açısından nerede ise sınıf atlamak gibi bir üstünlük olarak telakki eder.
Dolayısı ile 15 Mart tarihi itibarı ile herhangi bir siyasi partiden milletvekili olmak için başvuruda bulunan kim varsa içerisinde bulunduğumuz günlerde yaşadığı yerleşim merkezinde bulunan herke tarafından “Sayın milletvekilim” diye sınıflandırılıyor.
Türkiye gibi 85 milyon nüfusun bulunduğu bir ülkede 600 milletvekilinin ulunduğu TBMM’de yer bulan herkesten birisi olmak son derece önemlidir, Şu an hayatta bulunmayan bir siyasetçi “Milletvekilliği hiş bir faninin reddedemeyeceği bir makamdır “ diyerek anlatmak istediğimizi son derece net bir şekilde anlatıyor.
Bizimle birlikte başvuru yapan çok sayıda aday adayı sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar Türkiye’nin dört bir yanından yada yurt dışından gelen yüzlerce telefona cevap vermek kendisine “Hayırlı olsun sayın milletvekilim” diyenlere “Teşekkür ederiz” demek durumunda kalıyorlar.
Biz milletvekili olabilmek adına kimlerin başvuru yaptığını 24 mart akşamı yada 25 mart günü öğrenebileceğiz ondan sonraki süreç te de aday adaylığından adaylığa geçiş sürecini de 08 Nisan tarihinde göreceğiz.
Siyaseti bu kadar fazla seven bir ülkede yaşamanın elbette avantajları da var dezavantajları da ancak bu gün itibarı ile işin dezavantajlarından çok avantajları ile ilgilenen bir toplumun ferdi olarak mecburen bardağın dolu tarafına bakmak gibi bir zorunluluğumuz var.
Sayılı gün çabuk geçer dolayısı ile aday adaylıktan adaylığa evrilen 08 nisan tarihine kadar başvuru yapan hemen herkesi “Milletvekili “ olarak görmekten başka hiçbir çaremiz olmadığını da kabul etmek durumundayız.
Önce 08 nisanı arkasından da gerçek anketin netleşeceği 14 mayıs akşamını bekleyeceğiz.
Seçilen siyasetçilere de 14 mayıs akşamı itibarı ile “Sayın milletvekilim” diye hitap edeceğiz.
Az kaldı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV