banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Siyasetin bundan sonrası

YÜKSEL ERCAN

06 Mart 2023 Pazartesi 08:44
Bu haber 251 kez okundu
 Siyasetin bundan sonrası
14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine kısa bir zaman kalan İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener tarafından yapılan açıklama sonrasında Millet ittifakının şimdilik dağılması siyaseti bambaşka bir noktaya getirdi.
Uzun bir süre önce 6 siyasi parti tarafından oluşturulan millet ittifakına mensup siyasi partilerin Cumhur ittifakına karşı oluşturdukları iş birliği bilindiği gibi geçtiğimiz ay Ankara’da düzenlenen bir toplantıda açıklanan “Ortak mutabakat” ile ete kemiğe büründürülmüştü.
Pek çok kez belirttiğimiz gibi millet ittifakına mensup siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu-Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri geçiyor ve bu üç isimden birisinin aday olması bekleniyordu.
Hafızlarımızı tazelediğimizde İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in Türkiye’yi il-ilçe-belde demeden dolaştığını dolaşırken de seçmenin eğilimini de öğrenmeye çalıştığını çok net bir şekilde göreceğiz.
İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in yurt genelindeki gezilerine çok büyük oranda bizde katıldık, Meral Akşener’in ziyaret edeceği yerleşim merkezlerine biz bir gün önce en azından saatler önce gidiyor o bölgede görüşme imkanı bulduğumuz vatandaşlarımıza “Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz.?” sorusunu yöneltiyorduk.
Türkiye’nin dört bir tarafında konu ile ilgili görüşlerimizi ziyaretlerden en fazla iki gün sonra köşe yazarı olarak kamuoyu ile paylaşarak olup bitenler ile ilgili bilgi vermeye çalışmıştık.
Samimiyetimizle belirtiyoruz bu zaman zarfında on binlerce vatandaş ile yaptığımız görüşmelerin nerede ise tamamında “Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz.?” sorumuza çok büyük oranda “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu” isimleri verilmişti.
Bizim yaptığımız bu kamuoyu araştırmalarını Türkiye’nin önde gelen şirketleri de yaptı ve onlardan da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin çıktığını bizimle birlikte bütün Türkiye’de öğrenmişti.
Geçen süre içerisinde Millet ittifakına mensup siyasi partilerin yaptıkları toplantılarda Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı hiç tartışılmamış olmalı ki iş geldi ve en son güne dayandı.
Son toplantıda İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in “kazanacak adaylar Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’dur” diyerek son noktayı koyması bir anda deprem etkisi yapmış oldu.
Bu aşamadan sonra sürecin nasıl devam edeceği birkaç gün içerisinde belli olacak, kendilerine yapılan dayatmayı kabul etmeyen İYİ Parti haklı olarak “Altılı masanın adayı 6 siyasi partinin kabul etmesi ile netleşecek , dolayısı ile bizim kabul etmediğimiz bir ismin aday olarak  ilan edilmesi etik değil” diyerek süreci şimdilik sonlandırdı.
Rahmetli Süleyman Demirel “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” derdi, Hafta sonu Cumhur ittifakı karşısındaki siyasi partilerin bundan sonrası için nasıl bir karar alacakları aldıktan sonrada nasıl uygulamaya koyacakları netleşecektir.
Söylenenlerin aksine yapılan dayatmayı kabul etmeyen İYİ partinin bu süreçten güçlenerek çıkacağı muhakkak, Bu gücün sınırlarının nerelere kadar dayanacağını da 14 mayıs Pazar akşamı sandıklar açıldığında göreceğiz.
O zamana kadar herkese biraz daha sabır ve itidal tavsiye ediyoruz.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV