banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

YÜKSEL ERCAN

2023 yılından beklentiler oldukça büyük

03 Ocak 2023 Salı 08:53
Bu haber 269 kez okundu
 YÜKSEL ERCAN
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımız için pekte iyi geçmediği bilinen 2022 yılını terk edip 2023 yılına merhaba dedik, tüm vatandaşlarımızın 2023 yılından beklentileri oldukça büyük.
Kişisel talep ve beklentilerimizi bir kenara bıraktığımızda 2023 yılının Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı olduğu bizi her şeyden fazla ilgilendiriyor, heyecanlandırıyor.
29 ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti o gün bugündür yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Her kişi kurum ve kuruluş için son derece önemli olan yüzüncü yıl yukarıda da belirttiğimiz gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olması münasebeti ile içerisinde bulunduğumuz 2023 yılını önemli ve özel kılıyor.2023 tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılı olmasının yanında yılın ilk yarısında yani haziran ayının sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminin yapılacak olması dolayısı ile hepimizi yakından ilgilendiriyor.Bir taraftan Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı bir taraftan yapılacak olan seçimler varken bilindiği gibi ülke sınırları içerisinde yaşayan belli bir kesim siyaset kurumunun da pompalamasıyla bu sene Lozan anlaşmasının sona ereceğini bu vesile ile de birden bire hepimizin trilyonlarca liralık servete kavuşabileceğimize inanıyor.
2023 yılında yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızın çıkartılması adına serbestliğin geleceğini, sözde çıkartılmayan madenlerin bir çırpıda çıkartılacağına bununla birlikte ortaya çıkacak enerji ile bolluk ve berekete kavuşacağımız noktasında fikir birliği etmiş durumda.Bu sene içerisinde yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyetinin geleceğinin nasıl olacağı noktasında yapılacak seçimlerin de önemli rol oynayacağı hepimizin malumu.2022 yılı bilindiği içi boş siyasi tartışmalar ile geçti, 85 milyon civarındaki vatandaşımızın gerçek ve tek gündeminin hayat pahalılığı olduğu bunun dışındaki söylemlerin hiç birisinin kıymeti olmadığı yavaş yavaş anlaşılıyor.2023 yılından bilindiği gibi çok sayıda beklentimiz bulunuyor ancak daha ilk günden itibaren tüm temel ihtiyaçlarımıza yüzde yüzden fazla zam yapılması daha ilk günden karamsarlık yaşamamıza vesile oldu.Bir taraftan bolluk bereketlilik konuşmaları yapılırken aynı anda iğneden ipliğe kadar yapılan yüzde yüzden fazla zamların nasıl izah edileceği de ayrı bir merak konusu.
Hayatımız kişisel olarak bir şekilde devam edecek, belki içerisinde bulunduğumuz 2023 yılında da ekonomik olarak rahat yüzü göremeyeceğiz ancak yazımızın hemen başında da belirttiğimiz gibi 2023 yılı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılı. Bu keyif , yaşayacağımız muhtemel tüm olumsuzlukların önüne geçecek.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV