GÜNDEM Haberleri Tümü

İLÇENİN RONTGENİ ÇEKİLECEK

Karbon Salınımı Ölçümü için şehrimizde bulunan Prof.Dr. Eralp ÖZİL, Öğr. Görevlisi Dr.Özlem YURTSEVER, Öğr. Görevlisi Dr. Cem ÇELİK ve bu çalışmanın önemli bir parçası olan Merzifon belediyesi daire müdürleri ile çalıştay gerçekleştirildi.

Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda, Karbon salınımına sebep olan Kontrolsüz nüfus artışına bağlı olarak gelişen yoğunluk, Sanayileşmenin hızla ilerlemesi, Küresel enerjiye karşı artan talep,Yeşil alanların günden güne azalması ve yerini beton binaların alması gibi hususlarının araştırılarak Merzifon genelinde doğada oluşan karbonun atmosfere salınımı ölçülecek ve bu ölçüm doğrultusunda genç kuşaklara ileriki zamanlar için sağlıklı bir yol haritası çizilmesi kararlaştırıldı.

Çalıştay ardından açıklamalarda bulunan Merzifon Belediye başkanı Alp Kargı; "

Küresel ısınmanın artan etkilerini şiddetle hissediyoruz. Yaşadığımız felaketlerin, küresel ısınmanın, iklim değişiklerinin, kuraklığın sebebi olan karbon salınımının ilçemizde ölçülmesi için söz verdiğimiz gibi gerekli çalışmaları başlattık. Çalışma tamamlandığında bir nevi şehrimizin röntgen görüntüsünü yansıtacak ve sağlıklı yarınlar için önümüze ışık tutacak. Bu çalışmada emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz