banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Bakanlığa başvuruda bulunuldu

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Sağlık-Sen olarak “Para Puandan” Yararlanamayan Çalışanların Hak Kaybının Giderilmesi İçin Bakanlığa başvuruda bulunduklarını söyledi.

20 Ocak 2023 Cuma 08:40
Bu haber 473 kez okundu
Bakanlığa başvuruda bulunuldu

 Başkan Yeşilgöl açıklamasında: “Banka maaş promosyon anlaşmasında yer alan para puan (Bankkart lira) uygulamasından yararlanamayan bazı sağlık çalışanlarının yaşadığı hak kaybının giderilmesini isteyen Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'na bu yönde harekete geçmesi için başvuruda bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Dural imzasıyla Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan yazılı başvuruda; kredi kartı kullanmayanlar, banka tarafından kredi kartı verilmeyenler ve limitlerinde bloke olan sağlık çalışanlarının, banka maaş promosyon anlaşmasında yer alan para puanlardan (Bankkart lira) yararlanamadığına ve bu durumun hak kaybına neden olduğuna vurgu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın Ziraat Bankası ile yaptığı promosyon protokolüne ilişkin bilgi verilen başvuru metninde, Yapılan anlaşma ile sağlık çalışanlarına, 3 yıllık protokol karşılığında toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılmasına karar verilmiştir. Yapılacak ödemenin; 27 bin lirası peşin (25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan), 2 bin lirası ise, 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde ‘para puan’ olarak verilmesi kararlaştırılmıştır ifadesi yer aldı.” Dedi.

“HAK KAYBINI GÜNDEME GETİRMİŞTİR”

 Yapılan protokol sonrası çalışanlara banka promosyon ödemelerinin nakit olan kısmının yatırıldığına ancak para puan konusunda bazı çalışanların mağduriyet yaşadığına dikkat çekilen yazı ile ilgili olarak Yeşilgöl “Kredi kartı üzerinden para puan olarak verilmesi gereken ödeme, bazı sağlık personelinin diğer banka kredi kartı limitlerinin yüksek olması, bazılarının temerrüde düşmüş olması ve bazı çalışanların da kredi kartı kullanmak istememesi nedeniyle yatırılmamıştır. Bu durum, para puan ödemesinden yararlanamayan sağlık çalışanlarının mağdur olmasına sebep olmuştur. Günümüzün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak, banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi, çalışanlar için büyük bir beklenti oluşturmuştur, ancak kredi kartları üzerinden verilmesi gereken para puan ödemelerinin çeşitli sebeplerden dolayı verilmemesi, çalışanlarının hak kaybını gündeme getirmiştir” değerlendirmesinde bulunuldu” diye konuştu

“Sağlık Bakanlığı Mağduriyetin Giderilmesi için Ziraat Bankası ile Görüşmeler Yapmalı”

Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçmesini istediğimiz metinde, Para puanların taksit şeklinde ödenmesi de bu sorunun ileriki dönemlerde devam edeceğinin bir göstergesi olduğunun altını çizen Başkan Yeşilgöl, “Sağlık Bakanlığı tarafından para puan sorununu çözebilmek için tekrardan Ziraat Bankası ile görüşmeler yapılması ve bu ödemelerden yararlanamayan sağlık çalışanları için çözüm bulunması önem arz etmektedir. Bu itibarla, çeşitli sebeplerden dolayı ‘para puan’ ödemelerinden yararlanamayan sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ettik” ifadelerini kullandı

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV