banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

“Sağlık çalışanlarının haklı beklentileri karşılanmalı”

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, “Kamu çalışanlarının ekonomik sıkıntılarının çözümü için yüzde 30 zammın üstüne mutlaka bir seyyanen zam yapılması gerektiğini her platformda dile getirmeye ve bunun mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz.”dedi.

17 Ocak 2023 Salı 08:04
Bu haber 480 kez okundu
“Sağlık çalışanlarının haklı beklentileri karşılanmalı”

 Başkan Yeşilgöl, konuya ilişkin açıklamasında: “Bu temel talebimizin yanı sıra sağlık çalışanlarına yönelik temel beklentimizin de tek kalem maaş olduğunu vurguluyoruz. Mevcut durum üzerinden çalışanların beklentileri ise Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde taban ve teşvik ödemelerindeki mağduriyetlerin giderilmesidir.

1.Basamakta görev yapan sağlık çalışanlarının ücretler noktasında uğradıkları haksızlıkların çözülmesi, aile hekimliği çalışanlarının düşük ücretlerine çözüm üretilmesidir. 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ödemelerinin çok düşük kaldığı ortadadır.

Riskli birimlerin dörtte biri kadar teşvik ödemeye mahkûm edilmeleri kabul edilemezdir. Sözleşme yapılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının brüt sözleşme ücretlerinin yeniden revize edilmesi şarttır.

Kanun gereği aile sağlığı çalışanları için en yüksek sözleşme brüt ücretinin şu an için 1,5 katı olup bu oranın yükseltilmesi aile hekimliği sisteminde görev yapan sağlık çalışanlarını rahatlatacaktır. Bu konuda kanuni düzenleme yapılmalıdır.”dedi.

Katsayılar Tekrardan Düzenlenmeli, Adaletsizlikler Bitmelidir

Teşvik ödenmeyen Sağlık Bakanlığı çalışanlarının durumlarına bir çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yeşilgöl, “Tavana takılmaları nedeniyle gerek taban ücreti, gerekse teşvik ödemesi alamayan Yardımcı Hizmetler ve Genel İdari Hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların mağduriyetleri bir başka boyuttadır.

Bakanlığın bu ucube durumu ivedi bir düzenlemeyle ortadan kaldırması gerekmektedir. Bakanlığın taban ve teşvik ödemeleri konusunda hareket alanı olduğu açıktır. Bu durum mutlaka çalışanların lehine kullanmalıdır. Katsayılar tekrardan düzenlenmeli, adaletsizlikler bitmelidir.

Taban ve teşvik ödemelerinin yanı sıra nöbet, giyim yardımı vb. ücretlerde günümüz ekonomik şartlarına göre uyarlanmalıdır. Taban ve teşvik ödemelerle ilgili hukuki süreci başlatmıştık, bu süreç devam ediyor. Bakanlığa başvurularımızı yaptık, görüşmelerimizi de sürdürüyoruz.

Düzenlemenin hayata geçtiği günden bugüne bazı düzeltmeler yapılsa da biz bunları yeterli görmüyoruz. Mücadelemiz sonuç alana kadar tüm platformlarda sürecektir. Sağlık çalışanları için kesintisiz olarak devam edecektir.

Yılmayacağız. Çalışanların kazanması, onların hak ettikleri ücretlere kavuşması için mücadelemizi ve "Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye" idealimizi hakim kılma çabamızı bir an bile geri durmadan sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV