banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Amasya'da, AK Parti'den Temayül Yoklaması

AK Parti, Amasya'da 28’inci dönem milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunanlar için elektronik temayül yoklaması yaptı.

28 Mart 2023 Salı 08:16
Bu haber 1150 kez okundu
Amasya'da, AK Parti'den Temayül Yoklaması

 22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen temayül yoklamasına AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Toto ve çok sayıda partililer katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan temayül yoklamasında milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunan aday adayları için il ve ilçelerin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, mahalle başkanları, meclis üyeleri oylarını dijital ortamda kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Amasya Ak Parti temayül yoklamasında Yeniden refah partisi yeniden Cumhur ittifakında yer almaya karar verdiğini kaydetti.

Turan konuşmasında, “Ak Parti ilk heyecanı ile büyük bir motivasyonla yoluna devam ediyor. Saflarımızı dün itibariyle sıklaştırarak genişlettiğimiz hatırlatmak isterim. Yeniden refah partisi yeniden Cumhur ittifakında yer almaya karar verdi. Erbakan ismine en çok Cumhur İttifakı yakışırdı. Cumhur İttifakına da en çok Erbakan ismi yakışır. Daha genişleyeceğiz, daha da büyüyeceğiz. Saflarımızın sıklaşarak genişlediğini yakında görmeye başlayacaksınız” dedi.

Amasya’dan Milli Mücadele’nin kentinden çağrısını yinelediğini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Daha dün bir selam ile Anadolu ayağa kalkar diyenlerin bugün nasıl istifalarla karşı karşıya kaldıklarını hepimiz görüyoruz. Daha dün başbakan olacağım diyen insanların kendi parti guruplarına hâkim olamadığını görüyoruz. Daha dün baraj sorunumuz yoktur diyen güya bilge liderlerin bugün İnek Şaban Filmlerindeki tek oy kimin acaba ben verdim sen verdin kavgasına konu olduklarını biliyorum. O yüzden bu seçimde tarihi dönemeçte yerini tekrar gözden geçirmesinde büyük fayda var. Temel Bey kendine oy verir mi vermez mi bilmiyorum ama Temel Bey’in tabanı kendisine oy vermeyecek. Temel Bey’in tabanı Ayasofya’yı tekrar müzeye çevireceğiz diyenlere oy vermeyecek. O yüzden son çağrımı Amasya’dan Milli Mücadele’nin kentinden tekrar etmek istiyorum. Türkiye’nin büyümesini isteyen, küresel operasyonlara dur demek isteyen, tarihi hatırası ile beraber ayağa kaldırmak isteyen kim varsa tekrar durduğu yeri gözden geçirmesi lazım” şeklinde konuştu

HDP’nin ithamlarına kayıtsız kalan Millet İttifakına seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Turan, “Dün HDP Öcalan için özgürlük dönemi başlıyor dedi. Dün HDP 100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz dedi. 6 artı 2 artı 1 diye ifade ettikleri ittifaktan bir tek açıklama, cevap geldi mi. Bu ithamlara cevap vermeyeceksek, bu ağır hakaretlere cevap vermeyeceksek niçin siyaset yapıyoruz. Ben tekrar sözüm ona İslamcı olduğu ifade edilen muhafazakâr olduğunu iddia eden, ülkücü olduklarını iddia eden Altılı masanın mensuplarına sesleniyorum, bu dile isyan etmeyecekseniz niçin siyaset yapıyorsunuz. Eğer altılı masa  HDP’ye özgüven vermeseydi binde 1 oyu olanlara cumhurbaşkanlık, bakanlı vaat ettiği gibi HDP’ye de benzer özgüven vaatleri vermeseydi dün itibari ile Öcalan için yeniden özgürlük dönemi diyemezlerdi. Bu özgüveni vermeselerdi 100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz diyemezlerdi ”ifadelerine yer verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV