banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Buğra Şimşek Yeniden Milletvekili Aday Adayı

2018 seçimlerinde AK Parti Amasya 3. Sıra Milletvekili adayı olan ve yaptığı çalışmalarla her kesimden insanın takdirini kazanan Amasyalı Abdülkerim Buğra Şimşek 28. dönem milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

22 Mart 2023 Çarşamba 08:45
Bu haber 1225 kez okundu
Buğra Şimşek Yeniden Milletvekili Aday Adayı

 Önceki dönemde AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olan ve 2018’de Amasya’dan 3. Sıra milletvekili adayı olan Abdülkerim Buğra Şimşek, Adalet Bakanlığındaki Bakan Müşaviri görevinden istifa ederek Amasya'dan Milletvekili Aday Adaylığı için AK Parti Amasya İl Başkanlığında 28. Dönem Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayarak başvurusunu tamamladı.

AK Parti Amasya İl Başkanlığında coşkulu bir kalabalık eşliğinde başvurusunu tamamlayan Şimşek 6 Yıldır AK Parti Gençlik Kolları'nda önemli görevlerde yer aldı. Şimşek 89 doğumlu ve Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olup 2007 yılında girdiği Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye 4. olmasına rağmen o dönem İmam-Hatiplilere uygulanan farklı katsayı adaletsizliği nedeniyle İngiltere'de 3 sene öğrenim gördü. Bu esnada kaydını dondurarak Türkiye'ye gelen Şimşek 2014 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Şuanda serbest avukat olan Şimşek İmam-Hatiplilere uygulanan adaletsizliğe ve zor şartlara rağmen elde ettiği üstün başarıyla ve hukukçu olmasıyla dikkat çekiyor.

2018 yılında Amasya’dan henüz 29 yaşında aday gösterilen Şimşek, o dönem kapı kapı köy köy yaptığı çalışmaların daha da üstüne çıkmamız gerektiğini belirterek şöyle devam etti;

''Değerli Amasyalılar ve değerli teşkilat mensuplarımız, Allah'ın selamı mağfireti, bereketi ve inayeti hepimizin üzerine olsun. Hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum.

Bundan tam 20 yıl önce değerleri ayaklar altına alınan ekonomik ve siyasi krizlerle beli kırılmış bir millet vardı. Bugün hatırlamakta zorluk çekebiliriz ya da hatırladığımız vakit bize önemsiz gibi gelebilir fakat bundan 20 yıl önce değerli Amasyalılar;

-Türkiye'yi 100 yıla yakındır halka rağmen halkçılık yapanlar,

-Her başları sıkıştığında kışlalardan bildiri dilenen sözde aydınlar,

-Gazete köşelerinden hükümet kurup hükümet yıkan tetikçi gazeteciler,

-Tüm ülkenin kaderi 3 şehir 5 caddeye sıkışmış elitler yönetiyordu.

İşte tam da kuyunun en dip noktasında, tıpkı gecenin aydınlığa en yakın kısmı olan en zifiri zamanında, bu millet kendi bağrında bir umudu yeşertti ve AK Parti’miz kuruldu. Ak Parti’yi millet kurdu, tabelasını millet astı.

Ak Parti; sessiz çoğunluğun sessiz devrimin partisi. Her türlü vesayeti ayaklar altına alarak Cumhuriyeti Cumhur ile buluşturan parti, Arakandan Somaliye, Kırımdan Kuduse kadar mazlumların umudu olmuş ensarların partisi dini, dili, etnik aidiyeti, kimliği yüzünden dışlananların partisi. Ve en önemlisi muhtar bile olamaz denen hapse atılan, siyasi yasaklara maruz kalan, muhtıralar ile partisi kapatılmaya çalışılan son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimini milleti ile beraber bastırıp darbeler dönemini tarihin çöplüğüne gömen 100 yıldır beklenen lider Recep Tayyip Erdoğan’ın Partisi!

İnşallah bugün burada attığım bu adım hepimiz için, Amasya’mız için, milletimiz için hayırlara vesile olsun.

Geleceğimiz Aydınlık Olsun.

Adımlarımız Sabit Olsun.

Dostlarımız Daim Olsun....”

Hepinizi 14 Mayıs akşamı, Ak Partimizin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferine şahitlik etmeye davet ediyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı. Toplantıya başta ve Amasyalılar yoğun katılım sağladı. Ayrıca Amasya teşkilatı Şimşek’i yalnız bırakmadı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV