banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR.

CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan CABA; "Çanakkale Zaferi’nin , 108. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygı ile anıyoruz"dedi.

18 Mart 2023 Cumartesi 09:38
Bu haber 446 kez okundu
ÇANAKKALE BİR DESTANDIR.

 CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan CABA açıklamasında; "Bugün ,ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanının 108 . yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.

Anadolu halkının topuyla,tüfeğiyle,kanıyla ,canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir.Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez “ sözü yazılmış bir destandır.Bu destanın ardından ,Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.Seyit Onbaşı’dır Çanakkale.Yaralı Anzak askerini kucağında taşıyan Mehmetçiktir Çanakkale.

Ezineli Yahya Çavuş’tur. “Ölmeden mezara koydular beni.” diyen askerinin türküsüdür Çanakkale.

Türk,Kürt,Alevi,Sünni, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye koşan kahramanların Boğazın ularında, anafartalar’da bağımsızlık ve özgürlük için, Türkiye Cumhuriyeti için verdiği mücadeledir Çanakkale.

Conkbayırı’nda kalbinden vurulan Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale ve bu yüzden Çanakkale geçilmez ve hiçbir zaman geçilmeyecektir.Bugün bir kez daha 18 Mart 1915’te tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin , 108. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygı ile anıyoruz"dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV