banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Çanakkale Zaferi Eşi Benzeri Olmayan Büyük Bir Zaferdir”

Ak Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

20 Mart 2023 Pazartesi 08:13
Bu haber 1208 kez okundu
“Çanakkale Zaferi Eşi Benzeri Olmayan Büyük Bir Zaferdir”

 Başkan Toto mesajında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı tarihimizin en destansı mücadelelerinden ve zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 108. yılında, belki de tarihin akışını değiştiren bu büyük zaferin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve hürmetle anıyorum.

Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşımızda da söylendiği gibi batının silah gücüne karşı, inanç ve iman dolu yüreklerle kazanılmış eşi benzeri olmayan büyük bir zaferdir. Çanakkale’de yazılan bu destan Türk milletine Kurtuluş Savaşını kazandıracak olan direnişi alevlendirmiş ve milli mücadele ruhuna ilham vermiştir. Arıburnu’nda, Seddülbahir’de, Anafartalar’da, Conk Bayırı’nda, Tekketepe’de verilen bu şanlı mücadelenin sonucu olan büyük Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, “bu toprakları bize ebedi vatan yapan” kutsal bir zaferdir.

Bugün yurtiçinde ve yurtdışında görev yapan, terör örgütleri ile mücadele eden güvenlik güçlerimiz yine aynı ruhla, korkusuzca mücadele etmektedir.

Bu günün bizlere hissettirdiği yoğun duygular içinde, Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde bu topraklar için can veren tüm şehitlerimizi ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun”

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV