banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

CHP AMASYA Aday Adaylarını Tanıttı

Başkan Sevindi: Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devredeceğiz.

05 Nisan 2023 Çarşamba 08:23
Bu haber 1282 kez okundu
CHP AMASYA Aday Adaylarını Tanıttı

 Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili aday adayları düzenlenen tören ile tanıtıldı. Kent merkezinde gerçekleştirilen aday tanıtım törenine, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Millet İttifakı partilerin il başkanları, CHP ilçe başkanları, yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi konuşmasında, “14 Mayıs 2023 günü, Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli görevimizdir” dedi.

Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaklarını kaydeden İl Başkanı Sevindi konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır.

Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız”

Konuşmaların ardından milletvekili aday adayları kendilerini tanıttı

22 aday adayı genel merkeze başvuruda bulundu. Adayların isimleri şu şekilde: “Hüseyin Acar, Ali Rıza Ağış, Zeynep Ateş, Ahmet Melik Derindere, Ruhi Doğan, Hüseyin Duran, Devrim Ersoy, Ezel Cıroğlu Güven, Emin Kalyoncu, Reşat Karagöz, Hüseyin Karataş, Hasan Koparan, Cihan Sancak, Kamil Sayar, Ahmet Rasim Seven, Bağış Taç, Ayşe Taşdemir, Ramis Topal, Mustafa Tuncer, Maliki Yaşar, İbrahim Yıldız, Arif Yılmaz”

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV