banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

CHP'DE CABA DÖNEMİ

CHP Merzifon ilçe başkanlığından Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Hasan Koparan'ın yerine Hasan Caba getirildi.CHP Genel Merkezinin Hasan Caba'nın ilçe başkanlığını onaylaması ardından açıklamada bulunan CHP Merzifon ilçe Başkanı Hasan Caba; " 2023 yılı CHP'nin iktidar yılı olacak"dedi.

11 Ocak 2023 Çarşamba 11:31
Bu haber 301 kez okundu
CHP'DE CABA DÖNEMİ

 İlçe Başkanı Caba açıklamasının devamında; " 2023 yılının tüm milletimiz için sağlık , huzur ve  barış  içerişinde geçen bir yıl olmasını diliyorum. Aynı zamanda  2023 yılı, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl  dönümüdür. Cumhuriyetimizi kurarak bizlere bu güzel vatanı bırakan  Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi sevgi ,saygı ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını  hukukun üstünlüğünün sağlandığı, demokrasinin tüm kurallarıyla uygulandığı , özgürlüklerin kısıtlanmadığı  bir yıl olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile sağlayacağız .

Bugün halkımız evine ekmek götüremez duruma gelmiştir. Açlık sınırı 8000 liranın üzerine çıkmışken , asgari ücret 8506 lira olarak belirlenmiştir. Çalışanların yarısının asgari ücretli olduğu ülkemizde bu ücret çalışanlarımızı memnun etmemiştir.  Hükümetin 2023 yılı için memur ve tüm emekliler için %30 olarak yapılan zam, çalışan ve emeklilerimizin beklentilerinin çok altında  olmuştur. İnsanlarımız yeterli beslenebilmek için temel  gıda maddelerini de  almakta çok zorlanmaktadır.

Bugün asgari ücretle  çalışanlarımız geçinemezken, 5500 lira ile emeklilerimiz nasıl geçinecektir? Bir yılda elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları % 100 ün üzerinde arttığı , gıda fiyatlarının % 100 arttığı , kiraların, ehliyet, trafik cezası, kasko, vergi ve harçların % 120 üzerinde  arttığı ülkemizde  memur ve emekliye verilen % 30 zam, zaten geçinemeyen insanlarımızı  daha da  yoksulluğa sürüklemiştir. Tüm çalışan ve emeklilerimizin maaşları artırılmalıdır.İnsanlarımız, çıkmaza giren sağlık sistemi karşısında her gün daha da çaresiz kalmakta, tedavilerini zamanında yaptıramamaktadır. Hastanelerden zamanında randevu alınamamaktadır. Hastalarımız tüm şartlarını zorlayarak özel hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır. Böylece  parası olanlar tedavi olmaktadır. Geç alınan randevular tedaviyi güçleştirmektedir.  Eczanelere gittiğimizde birçok ilacı bulamayan hastalar zamanında tedavi olamamaktadır. Ülkemizdeki hastane  randevusu ve ilaç sorunu acilen çözülmelidir.

Gıda fiyatlarının çok yüksek olması, öğrencilerimizin yeterli beslenememesine yol açmaktadır. Yeterli beslenemeyen öğrencilerden de başarılı sonuçlar almak zorlaşmaktadır. Okullarımızda mutlaka bir öğün yemek ücretsiz verilmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında halkımızın bu sorunlarına çözüm getireceğiz.  Demokrasi tüm kurallarıyla uygulanmadan, hukukun üstünlüğü  sağlanmadan,  özgürlükler genişletilmeden, üretim artırılmadan, milli gelirden düşen pay eşit paylaşılmadan sorunlar çözülemez. Hakça bir düzen için, çocukların yatağa aç girmediği bir  TÜRKİYE için , özgürlük ve demokrasi için, parlamenter  sistem için “Geliyor Gelmekte Olan”dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV