banner17
29 Mart 2024 Cuma

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Her Zaman, Her Yerde ve Her Koşulda Bu Marşı Coşkuyla Söyleyeceğiz”

CHP Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

14 Mart 2023 Salı 08:42
Bu haber 275 kez okundu
Her Zaman, Her Yerde ve Her Koşulda Bu Marşı Coşkuyla Söyleyeceğiz”

 Başkan Sevindi mesajında; "Türk ulusunun bağımsızlığı ve egemenliğini temsil eden en önemli değerlerin başında gelen İstiklal Marşı, Türk milletinin duygularını yansıtan sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti ile yaşayacak Dünya’nın en anlamlı marşıdır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır.

1921 yılında açılan bir güfte yarışmasına 724 şiir katıldı. Hiçbir İstiklal Marşı olabilecek bir eser bulunamadı, yarışmanın para ödüllü olması sebebiyle yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Akif Ersoy aldığı davet üzerine fikrini değiştirerek Türk ordusuna hitap ettiği şiiri kaleme aldı. Kurtuluş savaşını anlatan ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutan İstiklal Marşı TBMM tarafından kabul edildi.

Korkma diye başlayan bu anlamlı marşın 10 kıtasını da dikkatle ezberleyip, her bir kelimenin anlamını içimizde sindirerek, günlük hayatımıza yansıtmalıyız. Milletimiz kendisine armağan edilen cennet vatanı ve İstiklal Marşı’nı daima kalbinde hissedecek, her zaman her yerde her koşulda bu marşı coşkuyla söyleyecektir. Bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve marşı Türk milletine armağan eden, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV