banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Oynanan Kirli Oyunları, Milletimiz Görüyor

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, “Sadece karadan gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ile değil, denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaktayız.”dedi.

12 Ocak 2023 Perşembe 10:48
Bu haber 285 kez okundu
Oynanan Kirli Oyunları, Milletimiz Görüyor

 Mecliste bir açıklama yapan Amasya Ak Parti Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil,  “Bugünkü basın açıklamam Savunma Sanayiinin 2002-2022 yılları arasında ülke çapında gerçekleştirdiği hizmetler ve projeler hakkında olacak…

Şu bir gerçek ki AK Parti bu ülkenin en anlamlı, en şahsiyetli ve en güçlü siyasi akımıdır.

AK Parti, dürüst, dinamik ve ilkeli kadrolarıyla Türkiye'nin vesayetten ve sömürücü şer güçlerden kurtuluş umudu olmuş, bunu, Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile başarmıştır.

En açık delillerinden biri Ayasofya Kebirin ibadete açılması değil midir?

Bu umut bugün tüm dünyada ezilen, zulüm gören insanlığın da kurtuluş umudu haline gelmiştir.”dedi.

“AK Parti tamamen bize, yani Türk milletine ait, tamamen bizden olan yerli düşünceyi temsil etmektedir.” diyen Milletvekili Karahocagil: “Çünkü AK Parti, halkımızın büyük çoğunluğunun, arzularını, isteklerini, hissiyatını ve değer yargılarını siyasete yansıtmaktadır.

Bundan dolayı da AK Parti, sade insanların, sıradan insanların, barış ve kardeşlikten yana sessiz çoğunluğun partisidir.

Bu günlerde oynanan kirli oyunları, milletimiz görüyor. Bir masanın etrafında 6 benzemez ve dışarıdan PKK yöneticileri açıkça bu masaya destek vereceklerini söylüyorlar.

Tek dertleri, tek istedikleri, tek hedefleri makam, mevkii olan bu 6 benzemezler ne yaparsa yapsınlar, kendilerini derin güçlerin temsilcisi sayanlar ne kadar çirkinliklerini ne kadar çirkefliklerini gösterirse göstersinler…

Sermaye patronları, dış bağlantılarından destek alan yüzsüzler güruhu hangi barikatı kurarsa kursunlar,

Solun her türlüsü, aşırısı, ılımlısı, şucusu bucusu, öne geçmek için hangi cadı kazanında birleşirse birleşsinler,

“Sivil Kitle Örgütleri” tabir edilen, hiçbir zaman sivilleşemeyen, sendika ve dernek ağları, ne kadar “istemezük” çığlıkları atarsa atsınlar,

20 yıldır Umut Treni AK Parti, istasyonuna demir attı…

Türk milleti, 2023'te de, seni-beni, onu-bunu, öbürünü- berikini öyle tanıdı ki kim hizmet ehli, kim keyif ehli iyi biliyor, 20 yılda, 15  seçimdeki teveccühünü yine hizmete, yine projelere, yine yatırımlara verecektir, inşallah.” diye konuştu.

Semalarımızdaki Hak Ve Menfaatlerimizi Azim Ve Kararlılıkla Korumaktayız

Millî Savunma Sanayimizde, bölgesel ve küresel güvenliğin sağlanması amacıyla son 20 yılda en yoğun ve en etkili faaliyetlerini yerine getirmekte olduğunu söyleyen Milletvekili Karahocagil; “Türkiye'nin, misak-ı milli sınırları içerisinde egemenlik ve bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü korumak ve ecdadımızdan miras aldığımız bu vatanı gelecek kuşaklara güvenle taşımak amacıyla doğru, güçlü ve kararlı stratejik hamleler ile yılmadan, yorulmadan çalışmalarını sürdürmektedir.

“Hudut namustur” anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta,

Terörü kaynağından yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte,

Sadece karadan gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ile değil, denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaktayız.

Daha önceden yapmış olduğum basın açıklamalarımda milli savunma alanında sınırlarımız içerisinde ve ötesinde gerçekleştirdiğimiz birçok operasyonlardan ve elde ettiğimiz başarılarımızdan bahsetmiştim.

Bu günkü basın açıklamamda ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, destek ve teşvikiyle milli savunma sanayisinde hayata geçirdiğimiz çalışmalara değinmek istiyorum.

Hava, kara ve deniz olmak üzere araç ve mühimmatlarımız, elektronik harp, iletişim teknolojileri ve siber güçlerimizde dahil olmak üzere ülkemiz, Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş çalışmaları AK Parti hükümeti döneminde gerçekleştirmiş ve başarılı işlere imza atmıştır.

Bu alanlarda yerlilik ve millîlik oranı %80’ler seviyesine ulaşmakla birlikte artık yurt dışından tedarik eden değil, artık imal edip ihraç eden bir ülke konumuna gelmiş durumundayız.

Eskiler ya da geçmişi merak edip araştıranlar bilir. Bizden yani AK Parti hükümetinden önce piyade tüfeği bile yurt dışından getirtiliyordu.

Şimdi ise; Millî Piyade Tüfeklerimizi ve tüm hafif silahlarımızı, Çok Namlulu Roket Atarlarımızı (ÇNRA), Fırtına Obüslerimizi, İHA/SİHA/TİHA’larımızı, ATAK Helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi, savaş gemilerimiz ile Akıllı Hassas Mühimmatımızı ve füzelerimizi kendi askerî fabrikalarımızda, tersanelerimizde tasarlıyor ve üretiyoruz.”dedi.

Milli savunma sanayimizde yerli ve milli ürünlerimiz ile projelerimizden isim isim bahseden Milletvekili Karahocagil konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İnsansız hava araçları (İHA) ve hafif taarruz uçakları  için Mini Akıllı Mühimmat yani MAM-L ve MAM-C, Türk savunma sanayii üreticisi ROKETSAN tarafından üretilmektedir.

Türkiye’nin hassas güdüm kiti (HGK), kanatlı güdüm kiti (KGK), lazer güdüm kiti (LGK), TEBER güdüm kiti olmak üzere yerli ve milli 4 farklı tipte güdüm kitleri TÜBİTAK, ASELSAN VE ROKETSAN tarafıdan geliştirilerek TSK'ya teslim edilmektedir.

Türkiye'de geliştirilen ilk beton delici mühimmat nüfus edici bomba yani NEB  yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Yine ROKETSAN tarafından tasarlanan uzun ve orta menzilli Tanksavar Füze ve Silah Sistemleri olan OMTAS, UMTAS zırhlı tehdit ve hedeflere karşı etkinliğe sahip TSK envanterine kazandırılmış füze sistemleridir.

Atmaca, Bozdoğan, Cirit, Çakır, Göktuğ, Hisar ve Bora isimli füzelerimiz düşmanın yüreğine korku salan füzelerimiz arasında yer almaktadır.

Ayrıca Sayın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 20 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türk savunma sanayii adına oldukça kritik kararlar alınmış, ülkemizin hava savunmasının güçlendirilmesi için; SİPER, HİSAR ve SUNGUR sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik kararlar verilmiştir.

TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin yanı sıra AKYA torpidosu ve çeşitli platformlarımız için muhtelif mühimmatların seri üretimlerine yönelik kararlar alındığını da buradan tekrar hatırlatmak isterim.

Kirpi, Ejder, Yalçın, Pars, Kaplan, Vuran gibi çeşitli yapılarda zırhlı araçlar da yerli ve milli araçlarımız arasında yer almaktadır.

Türkiye'yi savunma sanayinde en üst seviyeye çıkartmaya devam eden çalışmalarımıza azim, gayret ve şevkle devam ediyoruz.

KARGU, ALPAGU, SONGAR, BOYGA, TOGAN gibi mini İHA’lar geliştirilmiştir.

ATAK helikopteri ve devamında Faz-2 versiyonu üretildi ve güvenlik güçlerine teslimatlarına başlanmıştır.

Uçak, tank, zırhlı araç, helikopter, İHA ve füzelerimiz için Motor Projeleri başlatılmıştır.

PD-170 İHA motoru ile ilk İHA uçuşu gerçekleştirilmiş ve motorun seri üretimi ve teslimatları gerçekleştirilmektedir.

BATU tank motoru ilk örneği ve Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar için geliştirilen UTKU motor ve transmisyonun ilk örneği çalıştırılmıştır.

“Hiçbir şey eskisi olmayacak” sloganımızın en bariz örneği diyebileceğimiz projeler ve sonucunda elde edilen başarılar. Hiçbir şey tesadüf değildir. Emek, azim ve gayretin sonucudur diyor ilklerimizi, gurur kaynaklarımızı anlatmaya devam ediyorum.

Altay Projesi’nde ilk yerli ana muharebe tankı tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Hisar A+ ve Hisar O+ Hava Savunma Füze Sistemi TSK'ya teslim ediliştir.

Uzun Menzil Hava Savunma Füze Sistemi SİPER projesinin testlerinde sona gelindi.

ASELSAN, güncel teknolojinin son olanaklarını kullanarak milli imkanlarla geliştirdiği yeni nesil silah kulesi KORHAN'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılamaya hazır hale getirmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin zırhlı araçlarına  "Zırhlı Amfibi Hücum Aracı" yani ZAHA isimli sınıfının en iyi tankı eklenecek ve en iyileri eklenmeye devam edecek.

Ülkemizi alanında ilk 3 ülke arasına taşıyan Akıncı, TİHA ve Aksungur SİHA'nın teslimatlarına da başlanmıştır.

Çok maksatlı amfibi hücum gemisi olan TCG Anadolu Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olarak inşa edildi, liman kabul testlerine başlanmış,

Yeni tip denizaltı projesinde ilk denizaltı Piri Reis 2019 yılında suya indirilmiştir.

Proje kapsamında inşa faaliyetlerine devam edilen diğer 5 denizaltı ise 2027'ye kadar hizmete alınarak donanmanın gücüne güç katacaktır.

TCG İstanbul Türkiye'nin ilk i sınıfı fırkateyni denize indirilmiş, Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi TCG Ufuk Test Ve Eğitim Gemisi güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

TCG Yzb. Güngör Durmuş lojistik destek gemisi projesinin ilk gemisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilerek hizmete alınmıştır.

Muharip İnsansız Uçak Sistemi Bayratktar Kızılelma’nın 2023’ün ilk aylarında uçuş yapması beklenmekte iken geçtiğimiz aralık ayında ilk uçunu gerçekleştirmiştir.

Bu yıl semalarda görevi başında olacak projelerimiz ise ;

HÜRJET 18 Mart 2023’te ilk uçuşunu yapacak.

Bayraktar TB3 SİHA 2023’ün ilk yarısında gökyüzü ile buluşacak.

Milli Muharip Uçak 18 Mart 2023’te motor çalıştırarak hangardan çıkacak.

GÖKBEY helikopteri ilk teslimatı yapılacak.

ATAK 2 ilk uçuşunu yapacak.”

TÜBİTAK ve BİLGEM mühendisleri tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri standartlara uygun “Jandarma Araca Monte Milli Lazer Sistemi” de geçtiğimiz Kasım ayında tanıtıldığını söyleyen Milletvekili Karahocagil: “Bölgesinde ve dünyada her zaman barış, huzur ve istikrardan yana olan Türkiye, mevzu bağımsızlık ve güvenlik olduğunda havada, karada, ve denizde yerli ve milli araç ve mühimmatları ile düşmanının kalbine korku salmaya devam edecek diyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV