banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ülkümüzü sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

20 Mart 2023 Pazartesi 08:12
Bu haber 1001 kez okundu
Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ülkümüzü sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz

 İl Başkanı Sevindi, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin 108.yılını gururla ve gelecek kuşaklara örnek olacak şekilde kutladığını belirterek, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin Kurtuluş Savaşına giden yolun ilk mihenk taşı olduğunu belirten İl Başkanı Sevindi, mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşında göstermiş olduğu başarılar onun Türk Milleti nezdinde kurtarıcı olacağının ilk göstergesi olmuştur.

En gelişmiş silahlarla Boğazları geçmeye çalışan Emperyalist güçleri Türk askerinin kahramanlığı durdurmuştur.

Çanakkale savaşının en kritik anlarından birisi de Atatürk’ün söylemiş olduğu "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum” sözü olmuştur.

Çanakkale zaferi Türk Milletinin ülkesini korumak için yaptığı ve yapacağı mücadelenin azim ve kararlılığının göstergesi olmuş ve tüm dünyaya örnek olmuştur.

Çanakkale Zaferi Türk halkına umut tohumlarını ekmiştir. Bu durum bir umudun korunmasına, taşınmasına ve Kurtuluş Savaşında ete kemiğe dönüşerek emperyalistlerin ülkemizden sonsuza kadar kovulmasına neden olmuştur.

Emperyalist ülkeler cephede yenilmişler fakat daha sonra masada kazanarak ne yazık ki İstanbul’u işgal etmişlerdir.

13 Kasım 1918 yılında İstanbul’a gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Haydarpaşa garında trenden indiğinde boğazda demirlemiş düşman gemilerini görünce tarihe geçen sözünü söyledi: ‘Geldikleri gibi giderler’

İki söz hem Çanakkale savaşını hem de kurtuluş savaşımızı belirleyen ‘azim ve kararlılığın’ göstergesi olarak tarihteki yerlerini almışlardır.

Bir kez daha 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 108. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ülkemizin istiklali, bağımsızlığı ve birliği mücadelesinde şehit düşen asker, polis, güvenlik görevlilerimizi, kamu görevlilerimizi ve vatandaşlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ülkümüzü sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV