banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

"Teşhis Bizde, Çözüm Bizde, Neşter Elimizde"

Operatör Doktor Ruhi Doğan, 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisinden Amasya Milletvekilliği Aday adaylığını açıkladı.

28 Mart 2023 Salı 08:18
Bu haber 1115 kez okundu

 Parti binasında gerçekleşen adaylık açıklamasına CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, Aday adayı Ruhi Doğan ve parti üyeleri katıldı. Açıklamasında başlamadan önce herkesin Ramazan ayını kutlayan Operatör Doktor Ruhi Doğan, Milletvekili seçilmesi durumunda; Amasya'nın sorunlarını bir hekim olarak teşhis ve tedavi edeceğini belirterek "Teşhis bizde,çözüm bizde, neşter elimizde!" dedi.

Aday adayı Doğan açıklamasında; “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olmam nedeni ile düzenlenen aday tanıtım toplantısına hoş geldiniz.

Kendimi tanıtmadan önce, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemi için hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim ibadetlerinizi ve yardımlarınızı kabul etsin.

Nesiller boyu Amasya'da yaşamış bir ailenin bireyi olarak ben de Amasya'da doğdum, 1961 Amasya merkez doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimini Amasya'da aldım.

Hacettepe ve Ondokuzmayıs Üniversitesinde Tıp eğitimi aldım. Kadın Hastalıkları ve Doğum dalında ihtisas yaptım. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışıyorum. Ancak aday adaylığım nedeniyle bu dönem için istifa etmiş bulunuyorum. Yurt dışı görevlerde bulundum. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Macarca biliyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Ülkemizin değişik yerlerinde görev yaptım. Uzun bir süredir de Amasya'dayım. Amasya Merkez dışında Suluova, Merzifon ve Taşova ilçelerinde ihtiyaç nedeniyle, değişik sürelerde kendi branşımda hekim desteği vererek hizmet ettim. O nedenle Amasya genelinde tanınan sevilen ve tercih edilen bir hekimim.

Daha önce 2011 yılında 21'inci dönem milletvekilliği için yine CHP'den aday adayı oldum. Sivil Toplum Kurumlarında görev ve üyeliklerim vardır.  Mesleğimle ilgili TTB, Tabip Odası ve TJOD üyesiyim. Sağlık Emekçileri Sendikası SES üyesiyim. ADD üyesiyim, değişik dönemler yönetim kadrosunda görev aldım. İMECE Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıyım.

Değerli hemşehrilerim, Amasya'da yaşayan birisi olarak Amasya'mızın sorunlarını bilen birisiyim. Bir sağlıkçı olarak; sağlık çalışanlarının ve hastalık nedeniyle bize gelen vatandaşlarımın yaşadıkları sorunlarını biliyorum. Bilim adamı olarak; akademisyenlerin ve eğitim kadrolarının sıkıntılarını biliyorum. Bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak; onların üretimden pazarlamaya kadar olan zorluklarının farkındayım. Amasya'da turizmin neden gelişemediğini biliyorum. Sanayicinin, üreticinin, esnafın sorunlarını biliyorum.

Bütün bu sorunların hepsinin çözüm yolları da mevcut. Millet ittifakı kadroları yıllardır buna hazırlandı, yapılacakları planladı. Her konuya çözüm odaklı olarak hazırız.

Ben de; Amasya'mız genelindeki bu sorunlarımıza bir hekim bakışıyla, hastalıklara teşhis korcasına, sorunlarımızı değerlendirip teşhisimi koydum. Bir cerrah becerisi ile de 'Neşter' vurup çözüm üreteceğim. Yani demem odur ki; Teşhis Bizde, Çözüm Bizde, Neşter Elimizde! Yetkiyi aldığımızda tedaviye ve ameliyata başlayacağız inşallah.

Hepsine karşı hazırlıklarımız var. Projelerimiz var, onları da aday olduğumda açıklayacağım.

Sağlık sorunlarına yaklaşımda, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesine inanıyorum. Yıllardır yapılmayan ve acil ihtiyacımız olan Amasya hastanesini inşallah biz yapacağız. Bazı ilçelerdeki hastanelerimizin eski ve yetersiz olduğunu biliyorum. Oralardaki eski ve yetersiz olan hastaneleri yeniden inşa edeceğiz. Hekim ve sağlık personeli ihtiyaçlarımızı biliyorum, onu da çözeceğiz. Hekim ve branş çeşitliliğini artıracağız. Hastaneleri daha donanımlı olarak, her ihtiyaca cevap verecek hale getireceğiz.

Randevu sistemindeki sorunları çözeceğiz. Randevu işkencesini ülke genelinde çözecek sağlık politikalarını uygulayacağız. Birinci basamak sağlık hizmetlerini her anlamda daha etkin hale getirip, branş hastanelerine yığılmaları önlemiş olacağız. Aile hekimlerini apartman dairelerinden kurtarıp daha donanımlı semt poliklinikleri haline getireceğiz. Tüm aile hekimlerini uzmanlaştıracağız.

İnsanlarımıza devletçi anlayışla sağlık hizmeti sunarak, sağlık hizmetine daha kolay, daha hızlı ve eşit imkanlarda kavuşulmasını sağlayacağız.

Turizm alanında da dev projelerimiz var. Amasya merkezde belirli lokasyonlaraturizmsel dönüşüm yapacağız. Amasya'yı 'selfie' turizminden kurtarıp kazanan bir şehre, buram buram tarihi dokuya ve insanımızı turizm odaklı bir anlayışa kavuşturacağız. Doğa turizmini, kırsal turizm ve termal turizmi geliştireceğiz.

Çiftçimizi tarımda kazançlı üretim modelleri ve teknikleri ile tanıştırarak, ürettiğinin karşılığını alacak akılcı ve bilimsel yollarla buluşturacağız.

Esnafımızın elinden tutacak onları ağır vergiler dahil bütün sorunları çözeceğiz. Sanayicimizin ve Organize sanayimizin sorunlarını biliyoruz, yine onları biz çözeceğiz. Öyle tarım arazisine köylünün merasına el koyarak değil, uygun lokasyonlara Organize Sanayi planlamaları yapacağız. Birbirini tamamlayan sanayi kollarına öncelik vererek, lojistik sorunları çözerek var olan Organize Sanayilerimizi büyüteceğiz.

Doğayı koruyacağız, hayvanları koruyacağız. Temiz ve yenilenebilir enerji odaklı olarak enerji sorunumuzu çözeceğiz, halkımıza ve üreticimize ucuz enerji sağlayarak destek olacağız. Bütün bunları CHP ve Millet ittifakının iktidarı ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması ile çözeceğiz. Bulunduğum noktada makama ve unvana ve de dünya malına çok şükür ihtiyacım yok. Makam ve kariyer peşinde değilim. Bunu tüm hemşehrilerim biliyor zaten.

Göreceksiniz ki, Milletvekili olduğumda, halk ile bütünleşen çok farklı bir yöntem izleyeceğim.

'Size bir telefon kadar yakınım' sözüne inanmadığım için size böyle bir vaatte bulunmayacağım. Çünkü ben hep Amasya halkının yanında, yakınında olacağım. Bunun için de Amasya merkez ve ilçelerinde “Halk Meclisi” günleri ve Halk Büroları oluşturacağım. Belirlenen günlerde halk ile bu bürolarda buluşacağım. Talebi olan, sorunu olan vatandaşımın sorunlarını, bu halk meclisi günlerinde bürolarda onlarla buluşarak dinleyeceğim. Yerinde veya Ankara'ya gittiğimde bu sorunlarını çözeceğim. Vatandaşım bana ulaşmak için danışmanı araya sokmak zorunda olmayacak. Ankara'ya gitme zahmet ve masrafından kurtaracağım.

Ben sıradan değil, farklı bir vekil olmak, gerçekten halkın vekili olmak için aday oldum. Ayrıca bu topraklara bir vefa borcumun olduğunu düşünüyorum.

Dedem gazi hacı Veli Doğan, 9 yıl bu vatan için cepheden cepheye savaşmış. Atalarımızın hepsi, yokluk çekmişler, kanları canları pahasına çalışıp didinip bize yaşanır bir ülkeyi yeniden inşa etmişler. Onların torunları olarak, bu memleketin yetiştirdiği bir bilim adamı olarak, bu vatana, bu topraklara ve bu insanlara vefa borcum var. Bu nedenle aday oldum;

Yılların getirdiği bilgi birikimimi ve tecrübemi daha farklı bir alanda kullanmak için bu yola çıktım. Amasyanın öz evladı olarak, insani ilişkilere ve hemşehrilik bağlarına önem veren biri olarak bu yola çıktım. Bilgi birikimi ve tecrübelerime, hemşehrilik bağlarıma ve mesleğimden dolayı gelişen insani ilişkilerimden dolayı şahsıma yönelen teveccühe güvenerek bu yola çıktım. Arkamda Cumhuriyeti kuran böyle güçlü bir parti, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yola çıktım. Onun kurucusu olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri yolumuzu aydınlatırken, Yine arkamızda çakmak çakmak bakan onun bir çift mavi gözü dururken, bize durmak düşmez.

Biz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını Cumhuriyet Halk Partisini yeniden iktidar yaparak taçlandıracağız. İnancımız var, enerjimiz yüksek. Karalıyız ! Çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için, hak hukuk ve adalet için, eğitim için, sağlık ve güvenlik için, refah ve bolluk için, kalkınan üreten bir Türkiye için kararlıyız. Birleşe birleşe büyüyerek kazanacağız. Her şey çok güzel olacak

Teşhis bizde. Çözüm bizde. Neşter elimizde! Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türküm diyene! Tanıtım toplantıma katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun var olun. Sağlıklı ve esen kalın’diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV