banner17
20 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Yaralarımızı Birlikte Saracağız

AK Parti İl Başkanı Toto, deprem bölgeleri için yapılan yardımlar ve çalışmaları değerlendirdi.

07 Mart 2023 Salı 08:41
Bu haber 306 kez okundu
Yaralarımızı Birlikte Saracağız

 Ak Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto depremin olduğu ilk günden beri Amasya’da parti, devlet ve millet olarak oluşan yardım seferberliğine ilişkin basın açıklamasında bulundu.Parti binasında yapılan açıklamaya Ak Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto ve yönetim kurulu üyeleri, Amasya Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Galip Uzun ve basın mensupları katıldı.

Ak Parti İl Başkanı Ekrem Toto açıklamasına deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılarda şifa temennisinde bulunarak başladı.

Depremin ilk gününden itibaren devlet kurumları, vatandaşlar ve parti olarak yaptıklarını yardım çalışmalarından bahseden İl Başkanı Ekrem Toto şu ifadelere yer verdi;

Depremin ilk gününde yollarda oluşan yıkıntılar, oluşan çukurlar ulaşıma engel teşkil etti. Amasya İl Özel İdaresi ekiplerimiz yolları çukurları doldurarak deprem bölgesine ulaşımı sağladı. Allah razı olsun ekiplerimizden. Depremin boyutu ilk günün ardından daha ciddi anlaşıldı herkes tarafından sıradan depremlere benzemiyordu. Devletimiz anında olaya müdahale etmiştir.  Ordumuzda olaya anında dâhil olmuştur. Milli Savunma Bakanımız dakika dakika orada nasıl yer aldıklarını anlattı ama üzülerek söylüyorum havalimanı ulaşımı, karayolu ulaşımı sıkıntılıydı, ilerleyen günlerde bu sıkıntı giderilebildi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlk gün Milli Eğitim Müdürlüğümüz 120 personel ile oraya gittik. Her gün 10 bin ile 15 bin vatandaşıma sıcak yemek verdiler. Turizm meslek okullumuzda poşetli günlük ortalama 50 bin, 60 bin hatta 100 bin ekmek ürettiler ve gönderdiler. İlk gün kuru gıda gönderdiler, ikinci gün hemen yemek servisine başladılar. Milli Eğitimden görevli arkadaşlar hala oradalar, üniversiteye hazırlanan gençlere eğitim ve psikolojik destek vermeye devam ediyorlar.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İl Sağlık Müdürlüğü 20 kişilik ekip orada dönüşümlü olarak hizmet veriyor. Doktorlarımız ve hemşirelerimi orada sağlık hizmeti veriyorlar

İL MÜFTÜLÜĞÜ

İl Müftülüğü personelleri mutfakla ilgili tüm birimleri oraya taşıdılar.25 bin ile 50 bin kişiye her gün 3 öğün sıcak yemek verdiler.

AİLE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ

Aile Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü depremden bu zamana kadar 4380 kişiye psikolojik destek veriyorlar. Evlerde yurtlarda kalan misafirlerimize psikolojik olarak destek veriyorlar. 7 ayrı ekiple deprem bölgesinde deprem bölgesinde de hizmetleri devam ediyor.

AMASYA HALKININ YARDIMLARI

Amasyalı hemşerilerimizin kapalı spor salonunda başlatılan yardım kampanyasına desteği hiç kesilmedi. Özellikle gençlerimiz bir kere daha takdirle anmak istiyorum, büyük bir çalışma ve gayretle yardımların toplanmasına gönüllü olarak yardım ettiler. Toplumun her kesimin siyasi falan ayrımı olmaksızın herkes taşın altına elini koydu.

BELEDİYELERDEN YARDIMLAR

Belediyelerimizde müthiş hizmet ve yardımlarda bulundular.

Amasya Belediyemiz büyük yardımlarda bulundular. İlçelerde bizim partimize ait belediyelerden bahsetmek istiyorum.

Suluova Belediyesi tarafından 26 tır gıda, giyim, 4 tır sadece un 1 adet kaza kırım aracı, 1 adet arazi aracı,1 tır ve üzerine yüklenen 8 iş aracı 25 kişi kurtarma personeli, 8 itfaiye personeli,5 adet vinç, 6 kamyon odun ve kömür, 6 adet konteyner, 1adet cenaze aracı, 25 adet Çadır, 4 adet seyyar tuvalet AFAD aracılığı ile depremden etkilenen illere gönderildi.

Taşova Belediye 5 AFAD yardım personeli 5 tır ve 6 kamyon gıda, giyim, un, su battaniye ve ısıtıcı sobadan oluşan, 3 adet iş makinesi, 5 kişilik yardım dağıtım ekibi göndermiş.

Ziyaret Belediyesi toplam 7 tır yardım malzemesi, ziyere ekmeği ve ayrıca fırınlarda kadınlar tarafından ekmek göndermiş deprem bölgesine.

Tatbiki bunlar devletimizin imkânları ile sağladığı imkânlarla yapılan şeyler.

AK PARTİ TEŞKİLATI OLARAK YAPILAN YARDIMLAR VE ÇALIŞMALAR

Parti olarak ta hemen yardım organize ederek 1 tır gıda yardımı deprem bölgemize gönderdik.  Deprem bölgesinden ilimize gelmek isteyenlere buradan Dedem Tur sağ olsun birlikte organize yaparak onunla 35’e yakın tur düzenleyerek buraya getirdik.11 teşkilat arkadaşımızı görevlendirdik. Günlük 100-150 telefon aldık. Allaha çok şükür başarı ile buraya vatandaşlarımızı ulaştırdık. Arayan vatandaşlarımız çoğalınca valiliğimize ve genel merkezimize ilettik. AFAD nakil merkezi kuruldu. Buna da bizler örnek teşkil ettik bunu da söylemek isterim. Bunun üzerine vatandaşlarımız devlet kanalıyla taşınmaya başlandı. Şuan da Amasya’da ilçelerle beraber 9 bine yakın depremzede vatandaşlarımız var. Yakınlarının yanında evlerde kalan var, yurtlarda kalanlar var. AFAD ile koordineli şekilde çalışma halindeydik. Vali Yardımcımız Bekir Sıtkı Bey çok ciddi bir şekilde işin başındaydı ve süreci koordine ediyordu. Milletvekillerimiz Hasan Bey ve Levent Bey depremin ikinci gününden beri deprem bölgesinde, depremzede vatandaşlarımızın yanındaydı. Daha yeni döndüler.

Bugün orada 300 devlet memuru fedakâr bir şekilde ailesini bırakmış orada görev yapıyor. Eleştiri yaparken de bunları göz önünde bulunduralım.

Biz her gelen ihtiyacı elimizden geldiğince gidermeye çalıştık. İl gençlik kollarımızda deprem bölgesine yardım için 20 kişilik heyet gönderdik. 8-10 gün yardım edip geri döndüler. Bu hafta Salı günü 20 genç arkadaşımız Maraş’ta yardım hizmetinden bulunuyorlar.

Genel merkezimiz bizi Malatya Yeşilyurt’a görevlendirdi. Orada 27 köye 60 kişilik ekibimizle hizmet verdik, dertlerine derman olmaya çalıştık. Cumhurbaşkanımızın selamını ileterek, devletin ve milletin her zaman yanlarında olduğunu söyledik.

Amasya’mızda şuanda 750 depremzede ailemiz misafir ediliyor. İl ve ilçe teşkilatlarımızla ailelerimiz tek tek ziyaret ettik. Gönüllülerini aldık, devletimizin milletimizin yanlarında olduğunu onlara hissettirdik.

Yakacak için gerekli prosedürleri sağlayarak 40 tır odunu da deprem bölgesine gönderdik, devletimizin bize verdiği imkân sayesinde.

Bu yaşadığımız zor günlerde devletin ve milletin el ele vererek neleri başarabileceğini gördük.

Yardım gecesi düzenlendi, 117 milyar toplandı. Millet olarak topyekun yardımda bulunuldu. Son 20 yıldır milletimizin devletimizin el ele vermesi kalkınma hızına cereyan ediyor. Özel sektör, millet o gecede yardımlara bulundu.  A partisi, B partisi olmadan herkes elini taşın altına koydu.

Konutlarda devletimiz 1 yıl içerisinde yapılacak. 600 yataklı hastanemizin projesi onaylandı, huzur evi yapılacak yerin tespiti yapıldı.  Allah’ım bir daha bu felaketi yaşatmasın, yaralarımızı saracağız” dedi.

AK KADINLARDAN “SICAK SOFRALAR KURULSUN” KAMPANYASI

Amasya Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik’te ‘Sıcak sofralar kurulsun kampanyası başlattıklarını söyledi. Gürlevik, “Artık çadır ya da konteynırlarda bir düzen kurulmaya başlandı. En azından depremzede kadınlarımızın mutfağında kullanacağını malzemeleri tedarik edelim ki mobil mutfaklardan değil, çocuklarının isteklerini kendi mutfaklarında pişirebilsinler. Afşin’e görevlendirdik çarşambaya kadar kampanya devam edecek. Nasip olursa bende Afşin’e malzemelerimiz ile beraber gidip kadınlarımıza mutfak gereçlerimizi teslim edeceğiz. Buradaki depremzede aileleri de ziyaret edip taleplerini dinliyoruz” dedi.

TÜM HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Galip Uzun ise, “Millet- devlet bekası için el ele birlikte olduğunu bir 15 Temmuz hainlerin girişimizde birde bu depremde gördük.  Hiçbir siyasi parti, insani düşünce ayrımı olmaksızın herkes elinden geldiğince yardımda bulundu. Ben Yüce Türk milletine ve Amasyalı hemşehrilerimize teker teker teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV