banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Yılmaz: Demokrasi İçin Başarmak Zorundayız

Arif Yılmaz CHP'den 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

22 Mart 2023 Çarşamba 08:46
Bu haber 1170 kez okundu
  Yılmaz: Demokrasi İçin Başarmak Zorundayız

Yılmaz, parti binasında yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Sözlerime başlarken on bir ilimizi etkileyen deprem felaketi ve birkaç gün önce Şanlıurfa ilimizde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlarımız için başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yirmi bir yıldır ülke yönetimine hâkim olan AKP iktidarı ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda birçok sosyal, siyasal sorunlarla boğuşur bir duruma sürüklemiştir.

Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı yok edilmiş, eğitimin laik bilimsel temeli terk edilmiş, tarım, hayvancılık ve sanayi destek ve teşviklerinden vaz geçilmiş üreten değil tüketen bir toplum yaratılmıştır. Tarımda kendi kendine yeten bir ülkeden, buğdayı, nohutu, fasulyeyi, ayçiçeğini ve hatta samanı bile ithal eden bir ülke durumuna gelinmiştir.

Dış siyasetteki bölgesel politika,  Recep Tayyip Erdoğan’ın otuz yedi kez tekrar ettiği Ortadoğu projesinin eş başkanı olarak Amerikan emperyalizminin planlarına göre şekillendirilmiş ve sonuç itibari ile de itibarsız, sözüne ve dostluğuna güvenilmeyen bir ülke durumuna düşülmüştür.

Sevgili hemşerilerim.

Bütün bunları liyakatsiz yöneticilerin beceriksizliği ile ifade etmek yanlış olacaktır. Bütün bu yaşadığımız olumsuzlukların nedeni iktidarın iradesini halkın mutluluğu ve refahı yönünde değil, uluslararası şirketlerin ve siyaset lobilerinin çıkarları doğrultusunda koymasındandır.

Çözüm ucube tek adam rejimi yerine hukukun üstünlüğüne dayalı, bütün kurum ve kuralları ile inşa edilmiş parlamenter demokrasidedir.

Çözüm kin ve nefretin yerine sevgiyi, kavganın yerine barışı, ötekileştirmenin yerine birlikteliği ve toplumsal dayanışmayı geliştirmenin,

Çözüm tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa halkçı ve kamucu bir anlayışla üretimi, gelişimi ve hakça bölüşümü sağlayacak bir yönetim anlayışının hâkim kılınmasındadır.

Bunu sağlayacak güçte Cumhuriyet Halk Partimiz ve onun öncülüğündeki Millet İttifakıdır.

Bu yolda Cumhuriyet Halk Partimizin kararlı ve yürekli lideri, halkın umudu 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yol arkadaşı olmak için Amasya Milletvekilliğine aday adaylığı açıklıyorum.

Çok dinamik bir alt yapımız var. Biz yıllardır iktidara gelemeyen, oğlunu kızını işe sokamayan ortada kalmış mağdur bir grubuz. Ve buna rağmen oyumuz hiç düşmedi. Burada ki bireyler çok giyit bireylerdir. Menfaati için çıkarı için partisini ülkesini satmayan insanlardır.  Bu yarışı ülkemiz için, çocuklarımız için aydınlığımız için, demokrasi için başarmak zorundayız. Herkesin bireysel olarak çok büyük mücadele vermesi gerekiyor. Çünkü karşımızda kaybetmeyi kabul etmeyen hazımsız bir kesim var. Bu defa onları davul zurna ile uğurlayacağız. Madden ve maden herkesin yanındayız.”

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV