banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Deprem Sonrası İkincil Afet İhtimallerine Dikkat”

TEMA Vakfı Amasya İl temsilcisi Fazlı Özveren depremlerden sonra bölgede yaşanan atık sorunu ciddi tehlike alarmı vermekte olduğunu söyledi.

21 Şubat 2023 Salı 08:23
Bu haber 1459 kez okundu
“Deprem Sonrası İkincil Afet İhtimallerine Dikkat”

 Deprem Sonrası İkincil Afet İhtimallerine dikkat edilmesini konusunda uyarıda bulunan Özveren açıklamasının devamında, “ 6 Şubat’ta meydana gelen, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve yüz binin üzerinde yaralımızın olduğu depremlerden sonra bölgede yaşanan atık sorunu ciddi tehlike alarmı vermektedir!

On binlerce binanın yıkıldığı söylenen bölgede, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı tarafından yapılan son açıklamaya göre acil yıkılması gereken bina sayısı ise 50.000'den fazla.

Yaşadığımız felaket sonrasında enkaz kaldırma çalışmalarındaki hafriyat atıkları halk ve çevre sağlığını tehdit edebilecek ciddi riskler taşımaktadır.

Yıkılan ve yıkılacak olan binalarda bulunan molozlar; içerisinde barındırabileceği kimyasal, elektronik ve asbest gibi içerikler sebebiyle tehlikeli atık özelliği taşımaktadır.

Salgın hastalıkların önüne geçilmesi ve hijyen şartlarının sağlanması için bölgede acil olarak atık yönetimi prosedürleri uygulanmalıdır.

Öncelikle kaldırma, taşıma ve geçici depolama çalışmalarına özen gösterilmeli, taşınan araçlarda sızıntı ve tozumanın önüne geçilmesi için gerekli tüm önlemler alınmalıdır.

Atıkların bertarafı ve depolanmasında ise tüm canlıların yaşam alanı olan doğal alanlar (ormanlar, meralar, tarım alanları, dere yatakları vb.) KESİNLİKLE kullanılmamalıdır.

Atıklar, kentsel çöp depolama alanlarına da dökülmemelidir. Tehlikeli atık sınıfındaki bu atıkların başka atıklarla birleşerek çevreye zararı olabilecek tehlikeli atık haline gelmelerine, doğal varlıklarımızı kirletmelerine ve doğal varlıklarımızın vasıflarını yitirmelerine izin verilmemelidir.

Bu atıkların depolanacağı alanlar belirlenirken, toprağın vasfı (tarım alanları ve meraların korunması), zeminin geçirgenliği (yer altı sularının korunması), doğa koruma alanlarının konumu (sulak alanların ve biyolojik çeşitliliğin korunması) gibi etkenler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır” diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV