banner17
25 Nisan 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

İCRAATLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, 2016 yılı faaliyetleri ve 2017 yılı içerisinde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgiler verdi.

03 Şubat 2017 Cuma 09:40
Bu haber 71087 kez okundu
 İCRAATLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Merzifon’da bulunan kamu kurumlarının 2016 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kaymakam  Balcı, yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ve faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 2016 yılında iyi bir performans gösterdiğinin görüldüğünü, asayiş konusunda önleyici kolluk hizmetleri bakımından iyi çalışıldığını belirtti. Kaymakam Balcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde 2 projenin hayata geçirildiğini , bu projeler kapsamında çeşitli kurs ve gezilerinde düzenlendiğini ifade ederek, projeler toplamının 750 bin TL olduğunu söyledi.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

İlçe Müftülüğü’nün rutin din işlerinin 2016 yılında da aksaksız olarak devam ettiğini belirten Kaymakam Balcı, bunun yanı sıra 100 yataklı yatılı Kur’an Kursu inşaatının da devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Balcı, Yokuşbaşı’nda yapımı devam eden eden Ulucamii’nin ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini söyledi.

İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ

2016 yılında İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından köylere yönelik hizmetlerin de aksamadan devam ettiğini söyleyen Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “Köylerimize kanalizasyon, içme suyu şebekesi, sulama havuzu, sulama sistemleri, sondaj ve sıcak asfalt çalışmaları 2016 yılı içerisinde İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapıldı. 2017 yılı içerisinde de özellikle sıcak asfalt çalışmalarına devam edilecektir.  Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Muşruf Göleti’nin de sorununun 2017 yılı içerisinde çözülmesini planlıyoruz” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en büyük faaliyetleri arasında Kaymakamlık ile yapılan kitap okuma projesinin olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “Kitap projesi kapsamında en zengin kütüphanenin Merzifon’da olduğunu söyleyebiliriz. Bu proje kapsamında 100 bin kitap temin edildi. 12 Z Kütüphane okullarımıza kurularak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Geleceğin Yıldızları projesine de devam ediyoruz” dedi.

Merzifon’a bağımsız iki anaokulunun yapılacağını da belirten  Kaymakam Balcı, “İlçeye bağımsız olarak iki anaokulu yapacağız. Kendimizin yapacağı 8 derslikli anaokulunun yanı sıra hayırsever bir vatandaşımızın da bağışı ile bir anaokulunu daha Merzifon’a kazandıracağız” dedi.

Yatırımlar konusunda da bilgiler veren  Balcı, “Endüstri Meslek Lisesi’nin atelyelerinin inşaatları tamamlanmak üzere. Kız İmam Hatip Lisesi’nin de ihalesi yapıldı inşaatına başlanılacak. Fen Lisesi Spor Salonu ve tiyatro binası da bitmek üzere” dedi.

Türkiye’de sayılı illerde ve ilçelerde olan Bilim Sanat Merkezi’nin ilçeye kazandırılması için de girişimlerinin sürdüğünü ifade eden Kaymakam Balcı, “Bilim Sanat Merkezi yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de sayılı ilçelerde bulunan bu merkezin Merzifon’a çok büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz ve bununla ilgili girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

Halk Eğitim Merkezi’nin önemli bir kurum olduğunun da altını çizen Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “Halk Eğitim Merkezimiz birçok projeyi yürütüyor. Açmış olduğu kurslardan 10 bin kişiye yakın vatandaşımız yararlandı. Önemli bir kurum ve faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor” dedi.

İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

İlçe Halk Kütüphanesi’nin daha işlevsel hale getirilmesi için kitap sayısında büyük artış yaptıklarını söyleyen Kaymakam Balcı, “Kütüphanemize 20 bine yakın yeni kitap aldık. Köy okullarımıza her ay kolilerle kitap gönderiyoruz. Şimdi de tüm öğrencilerimizi kütüphaneye üye yapacağız ve buradan faydalanmalarını sağlayacağız. Bina olarak da Kızlar Mektebi’nin tadilatının bitmesi ile birlikte daha uygun bir yere geçmiş olacak” dedi.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

Spora büyük önem verdiğini de belirten Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “Önceliğimiz mevcut spor salonunun büyük onarımının yapılması. Yeni salon için de şuandaki kapalı spor salonunun önüne yapmayı planlıyorduk Bakanlık burasının otopark sıkıntısı yaratacağından dolayı uygun olmayacağını söyledi ve yeni bir yer gösterilmesini istedi. Bizim de düşüncemiz Fakülte binamızın yapılacağı alanın içerisine spor salonunu yapmak. Bu konuyu Rektör bey ile de görüştük ve kabul etti” dedi.

Merzifonspor Yönetimi’nin sentetik sahada yaşanılan problemlerle ilgili bir taleplerinin olduğu yönündeki soruyu da cevaplandıran Kaymakam Balcı, “Merzifonspor tarafından saha konusunda yapılan istek ve talepler haklı. Kapalı Spor salonunun büyük onarımının tamamlanmasının ardından komple buralara bir çevre düzenlemesi yapacağız” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

Gençlik Merkezi’nin de çok faal kullanıldığını ifade eden Kaymakam Balcı, “Gençlik Merkezi’de çok faal çalışıyor. İçerisinde birçok kurslar düzenleniyor. Buranın yanına da bir ek bina yapma hedefimiz var ve bu doğrultuda girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 2016 yılı faaliyetleri ve 2017 yılı planları hakkında da bilgiler veren Kaymakam Dr. Ozan Balcı, “Tarım İlçe Müdürlüğümüz Çatak ve Genç Çiftçi projesi gibi projeleri hayata geçirdi. Genç Çiftçi projesi kapsamında devlet 30 bin TL destek veriyor. Bunun yanı sıra Ziraat Odası, Özel İdare Müdürlüğü gibi proje ortakları bulunan 1 milyon fidan üretimi yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımıza çilek bahçeleri kuruyoruz. Birinci hedef 1 milyon fidan üretimi yapmak bununla hem Merzifon çiftçisine hemde çevreye hitap etmek” dedi.

İlçe Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile de şartları tutan çiftçilere destek verdiklerini söyledi.

İLÇE ORMAN ŞEFLİĞİ

İlçe Orman Şefliği’nin en önemli amaçlarından birisinin ağaçlandırma çalışması yapmak olduğunu söyleyen Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, 2017 yılında da 400 bine yakın ağaçlandırma yapmayı planladıklarını belirtti.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün rutin görevlerini sürdürdüğünü ifade eden Kaymakam Balcı, 2016 yılı içerisinde okullarda ilk yardım eğitiminin verildiğini, sağlıkla ilgili kurumların denetimlerinin,  organ bağışı ile ilgili etkinliklerin yapıldığını söyledi.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

Toplum Sağlığı Merkezi’nin 2016 yılındaki en önemli faaliyetleri arasında okullarda verilen üç beyazın zararları ile ilgili verilen eğitimler olduğunun altını çizen Kaymakam Balcı, “Bunun yanı sıra göz – kulak taramaları yapılıyor ve taramalar sonucunda da titizlikle takip ediliyor. Obezite ve diş sağlığı ile ilgili de projeler geliştirildi ve devam ediyor” dedi.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

Devletin fakir fukaranın her zaman yanında olduğunu bunu da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde gerçekleştirdiğini belirten Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “İhtiyaç sahiplerinin sürekli yanındayız. Kömürde sıkıntı yok, kömürüm yok diyen kimse yoktur. Bunun yanında fakir – fukaraya ev yapıyoruz. Evde bakım hizmeti veriyoruz ve hayırseverlerin yardımları ile 400’e yakın öğrenciye burs veriyoruz” dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

En çok önem verdikleri yerler arasında Organize Sanayi Bölgesi olduğunu da ifade eden Kaymakam Balcı, burasının Merzifon’un aş, iş sorununu çözebilecek bir yer olduğunu belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi kapsamında 440 dönümlük alanda parselizasyon çalışmalarının yapıldığını buraların tamamlanarak gelecek olan fabrikalara yerlerin temin edileceğini söyleyen Kaymakam Balcı, “Genişleme süreci tamamlanıp, fabrikalara yerleri temin edildikten sonra inanıyorum ki OSB’de 10 bin kişilik bir istihdam sağlanmış olacak. Bu çalışmaların dışında Organize Sanayi Bölgesi hizmet binasının yapımı, Büyük bir arıtma tesisi yapımı ve alt kısımlarda kalan bölümlerdeki kamulaştırmaların yapılması yer alıyor. OSB’ye girişteki kavşağı da Karayolları yapacak” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV