banner17
26 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

İLÇENİN RONTGENİ ÇEKİLECEK

Merzifon genelinde doğada oluşan karbonun atmosfere salınımı ölçülecek ve bu ölçüm doğrultusunda genç kuşaklara ileriki zamanlar için sağlıklı bir yol haritası çizilecek.Bunun için Merzifon'da çalıştay gerçekleştirildi.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:32
Bu haber 439 kez okundu
  İLÇENİN RONTGENİ ÇEKİLECEK

Karbon Salınımı Ölçümü için şehrimizde bulunan Prof.Dr. Eralp ÖZİL, Öğr. Görevlisi Dr.Özlem YURTSEVER, Öğr. Görevlisi Dr. Cem ÇELİK ve bu çalışmanın önemli bir parçası olan Merzifon belediyesi daire müdürleri ile çalıştay gerçekleştirildi.

Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda, Karbon salınımına sebep olan Kontrolsüz nüfus artışına bağlı olarak gelişen yoğunluk, Sanayileşmenin hızla ilerlemesi, Küresel enerjiye karşı artan talep,Yeşil alanların günden güne azalması ve yerini beton binaların alması gibi hususlarının araştırılarak Merzifon genelinde doğada oluşan karbonun atmosfere salınımı ölçülecek ve bu ölçüm doğrultusunda genç kuşaklara ileriki zamanlar için sağlıklı bir yol haritası çizilmesi kararlaştırıldı.

Çalıştay ardından açıklamalarda bulunan Merzifon Belediye başkanı Alp Kargı; "

Küresel ısınmanın artan etkilerini şiddetle hissediyoruz. Yaşadığımız felaketlerin, küresel ısınmanın, iklim değişiklerinin, kuraklığın sebebi olan karbon salınımının ilçemizde ölçülmesi için söz verdiğimiz gibi gerekli çalışmaları başlattık. Çalışma tamamlandığında bir nevi şehrimizin röntgen görüntüsünü yansıtacak ve sağlıklı yarınlar için önümüze ışık tutacak. Bu çalışmada emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV