banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

CİLDİNİZLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

D&S Kozmetik işletmesi sahibi Dilek Bolat hemen her kadının baş etmek zorunda kaldığı cilt problemleri olduğunu ve problemler için bitmek tükenmek bilmeyen bir bakım koşuşturmacası olduğuna değindi.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:38
Bu haber 69847 kez okundu
 CİLDİNİZLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

Bolat, “doğru bakımı yapabilmek için de en başta kendinizi cildinizi tanımakta fayda var. Yoksa yarardan çok zararınız dokunabilir kendinize. Cilt tipinizi öğrenebilmenizin iyi ve en doğru yolu tabi ki bir dermatoloğa gitmektir. Kadınlar için kendi cilt tiplerini bilmek hayli önemlidir. Çünkü kullandığımız kozmetik ürünlerin, kremlerin cildimizle uyumlu olması çok önemlidir. Her cilt tipinin kullanabileceği ürünler farklıdır. Çok iyi olduğunu duyduğunuz bir ürünü satın aldığınızda sizde aynı etkiyi göstermemesinin en büyük nedenlerinden  biri sizin cilt tipinize uygun olmayan ürünlerden  kullanmanızdır. Temelde üç farklı cilt tipi var diyebiliriz. Bunlar; Yağlı, Kuru ve Karma Cilt tipleridir. Yağlı ciltler, bu cilt tipinde gözenekler belirgin ve geniştir. Yüzünüzü yıkadıktan kısa bir zaman sonra bile parladığını yağlandığını fark edersiniz. Gözeneklerin geniş olmasından dolayı siyah nokta ve sivilce oluşumuna eğilimlidirler. Bakımı çok kolay olmayan yağlı cilde sahip insanların yaptığı en büyük hata benim cildim zaten yağlı diyerek nemlendirici ürünler kullanmamalarıdır. Oysa bu cilt tipinin nemini koruması çok önemlidir. Ayrıca yağsız güneş koruyucuları kullanmaları da oldukça önemlidir. Genellikle kuru ciltler çok hassas olurlar. Çabuk kızarır ve yıkadıktan sonra gerilirler ve ne yazık ki kırışmaya çok müsaitler. Kırışık oluşumu bu cilt tipine sahip kişilerde daha erken yaşlarda başlar. Bu nedenle bakımında kuru cilt tipine uygun nemlendiriciler ve gece kremleri mutlaka olmalıdır. Yağ oranı %15-30 arasında olan ürünleri tercih edebilirler. Ayrıca aşırı sıcak su da oldukça tehlikelidir. Duş alırken ya da yüzünüzü yıkarken suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Karma cilt bir taraftan yağlanırken bir taraftan da kurumaya yüz tutar. Bu yüzden bakımı oldukça zordur. Karma ciltlerde T bölgesi olarak tanımlanan alın, burun ve çene yağlı iken yanaklar kurudur. Makyaj yaparken, nemlendirici kullanırken hangi ürünü nasıl kullanacağınızı iyi bilmeniz gerekir. Cildinizin yağlı bölgesine farklı, kuru bölgesine farklı bakım uygulamalısınız. Karma ciltler için olan T bölgesi bantları da kullanılabilir” dedi ve önemli bir uyarıda bulundu.

Unutmamak gerekir...

“Cilt tipiniz her ne olursa olsun önceliğiniz dermatolog tavsiyeleri olmalıdır ve cilt tipinizin değişebileceğini unutmayın. Bu sabit bir durum değildir hormonlarımıza bağlı olarak cilt tipimizde değişiklik gösterebilir” diyerek konuşmasına son verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV