banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Böyle bir israf görülmedi

Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, AK Parti hükümeti döneminde ülkede büyük israflar yapıldığını söyleyerek, vatandaşların da bunları artık görmesinin gerektiğini ifade etti.

27 Mart 2024 Çarşamba 08:38
Bu haber 391 kez okundu
Böyle bir israf görülmedi

 AK Parti iktidarının en fazla övündüğü konuların başında yapılan yolların geldiğini söyleyen Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, “Genel iktidar yetkililerin en çok övündüğü yolların yapımı ile ilgili. Tamam yollar yapılıyor ancak bunun masrafı kendi ceplerinden çıkmıyor. Gittiğimiz yerlerde vatandaşlar bizlere, bakın yollar yapılıyor diyorlar. Tamam bir şey demiyoruz ama bu yollar nasıl yapılıyor biliyor musunuz?” dedi.

100 trilyon liralık Giresun kağıt fabrikasının 5 trilyona satıldığını da dile getiren Başkan Sarıkaya, “Bu yolların yapılması için ülkende neler gitti, ne kadara satıldı biliyor musunuz? Üretim yerleri satıldı yollar yapıldı. Vatandaş bunları görmüyor.

Giresun kağıt fabrikası satıldı. O fabrikayı bulan vermez, çalan vermez satılan fiyata. 100 trilyon liralık fabrika 5 trilyon liraya veriliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yandaşa satıldı. 5 Trilyona alan yandaş alırken kar ediyor. 11 trilyon liraya içerisindeki malzemeyi veriyor, 68 trilyon liraya şehir içerisinde kaldığı için TOKİ’ye yerini veriyor. Bu fabrikayı alan hem alırken kazanıyor, hem satarken kazanıyor, hem de devleti zarara uğratarak kazanıyor. Böyle bir şey olamaz, bu israflık durmalı. Yani gelir getiren yatırımlar yok, hep ölü yatırımlar yapılıyor” dedi.

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Abdullah Şahinoğlu’nun seçim propagandası konuşmasında söylediği, ‘kartınızı bankamatiğe sokarsınız ama paranız gelmez’ sözünü de eleştiren Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, “Merzifon’daki yetkililer çıkıyor biz olmazsak yardım gelmez diyor. Biz ANAP zamanında bütün belediyeleri aldık ve çok güzelde hizmetler yaptık. Hiç israf etmedik, yemedik, yedirmedik. Belediyelerimizin kapılarına da rüşvet alanda verende memnundur değil de melundur diye yazdık. Yine bankamatiğe kartınızı sokarsınız ama paranız gelmez diye açıklama yapılıyor. Bu ne demek oluyor, memleketi bu hale siz getirdiniz. Bütçe de para kalmadı, hazine her ay borçlanıyor bizde belgeleri var. Yani yaptığınız otoyollarla övünüp de milleti tekrar kandırmayın” dedi.

Çin’de yapılan dünyanın en uzun yolu ile Türkiye’de yapılan çeşitli yolların maliyetlerini de karşılaştıran Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, “Ben bir örnek vermek istiyorum;

Çin hükümeti bir yol yaptırıyor. Çin’in başkenti Pekin’i Urumçi’ye bağlayan ve 6 bölgenin yanı sıra 500 km’si Kobi çölünden geçen yol aynı zamanda dünyanın en uzun karayolu oluyor. Yer yer 4, yer yer de 6 şeritli yol. Uzunluğu tam 2540 km, ara yollarla beraber 2800 km’yi buluyor. Yaklaşık 10 yıldır parça parça tamamlanarak açılan Çin’deki bu yol 2 milyon 500 bin dolara mal oluyor. Biliyorsunuz Türkiye’de de bir süreden beri kamu özel işbirliği ile yollar, köprüler yapılıyor. Bizim Türkiye’de toplam uzunluğu 463 km’lik yolun maliyeti 8 milyar dolar. Bizim 4 katımız yol yaptıran Çin 2 milyon 500 bin dolara mal ediyor, biz 4’te birini 8 milyar dolara mal ediyoruz. Milleti kandırdıkları, övündükleri İstanbul – İzmir otoyolu var bir de. Bağlantı yolları ile birlikte 426 km olan bu yolun maliyeti 11 milyar dolar. Çin’de dünyanın en uzun yolu yapılıyor 2 milyon 500 bin dolara mal oluyor, bizde 11 milyar dolara mal oluyor. Böyle bir israf görülmedi. Bu işlerde kimler aradan çıktı, böyle bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV