banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

KAŞIKLA VER KEPÇEYLE GERİ AL !

CHP Merzifon İlçe Başkanı Caba, Seçimlerden sonra asgari ücrete, memura ve emekliye yapılan ücret artışı ardından gelen zamlara sessiz kalmadı; " İktidar vatandaşa kaşıkla verip, kepçe ile geri alıyor"dedi.

12 Temmuz 2023 Çarşamba 08:31
Bu haber 2366 kez okundu
KAŞIKLA VER KEPÇEYLE GERİ AL !

 Gazetemiz ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba "MİLLETİMİZ ZAMLAR ALTINDA EZİLMELTEDİR" diyerek; "Seçimlerden önce halka bu ekonomiyi yine biz düzeltiriz diye söyleyenler , bugün yaptıkları zamlarla hayatımızı daha da yaşanmaz hale getirdiler. Dövizin durdurulamaz yükselişi karşısında tüm ürünlere yüksek zamlar gelmektedir. Petrol  fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi hem çiftçimizin hem de halkın yaşamını zorlaştırmaktadır. Çiftçiler ürün maliyetlerini karşılamakta zorlanırken , Tarım Mahsulleri Ofisi zamanında ve yeterli ürün almadığı için çiftçimiz ürününü tüccara ucuz fiyattan satmak zorunda kalmaktadır"dedi. Tüik'i de eleştiren Başkan Caba; "Her zaman olduğu gibi Tüik’in enflasyon oranları hayatımızın gerçek  enflasyonunu yansıtmadığı için ücret artışları da düşük olacaktır. Hayat pahalılığı böyle devam ettiği sürece memura verilecek seyyanen zamda çözüm olmayacaktır. Asgari ücrete yapılan artışlar daha vatandaşın cebine girmeden bu zamlar karşısında erimiştir. Emeklilerimiz maaşlarına yapılan artışla her zaman olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğramıştır"dedi.Her gün bir çok ürüne yüksek zamlar geldiğinin altını çizen Caba; " Adeta verginin vergisini alır gibi bu yıl içinde ödenmek üzere Motorlu Taşıtlar Vergisini ikiye katladı. Noter, pasaport ve vize harçlarına  % 50 zam geldi. Birçok üründe  KDV % 8 den  % 10  a çıkartıldı. Beyaz eşyada KDV % 18 den  % 20 ye çıkartıldı. Konut sorunu her geçen gün daha da artmaktadır. Fiyatların yüksek olması nedeniyle insanlar ev alamamaktadır. Kiralar ise ortalama  5 bin ile 7 bin arasında değişmektedir. Kısaca halk yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktadır. Seçim öncesi verilen sözler yerine getirilmemektedir. Ülkemiz ekonomik olarak hızla belirsizliğe sürüklenmektedir. Halkımız zamlar karşısında çaresiz  kalmıştır. Ekonominin yükü yine dar ve sabit gelirlinin sırtına yüklenmiştir"dedi.

HER BİR ÜYEMİZ POTANSİYEL ADAYDIR

CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba beraberinde Kadın Kolları Başkanı Fazilet Köroğlu, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Şule Candan  ile birlikte kongre süreçleri ile ilgili de bilgiler verdi.Kongre takviminin başladığını ve Merzifon’da da üyelerin 23 Temmuz tarihinde delegeleri belirlemek üzere sandığa gideceğini söyleyen CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Caba, parti üyelerinin her birinin aday olabileceğinin altını çizdi. Deleğe seçimleri sonrasında önce ilçe başkanlığı ve sonrada il başkanlığı seçimlerinin yapılacağını belirten Başkan Caba; yerel seçimlere belirlenecek yeni yönetimlerle gidileceğini ifade etti.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV