banner17
02 Mayıs 2024 Perşembe

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“Sağlık Çalışanlarımızla Can Kurtarmak İçin Yardımlarımız Devam Ediyor”

Sağlık Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren sendikamız teşkilatlarıyla beraber yardım seferberliği başlattı” dedi.

14 Şubat 2023 Salı 08:41
Bu haber 1329 kez okundu
“Sağlık Çalışanlarımızla Can Kurtarmak İçin Yardımlarımız Devam Ediyor”

 Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerle sarsıldı.

AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de 7.7; aynı gün saat 13.24'te de Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem yaşandığını söyleyen Başkan Ahmet Yeşilgöl yaptığı açıklamada “Peş peşe meydana gelen iki depremle başta Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman olmak üzere 10 il büyük yıkıma uğradı.

Günün ilerleyen saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'ten gelen haberlerle tüm Türkiye yasa boğuldu.

Büyük sarsıntı sonucu çöken binalarda on binlerce kişi enkaz altında kaldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı.

AFAD öncülüğünde başlatılan kurtarma çalışmalarına Türkiye’nin dört bir yanından binlerce katılım olurken, gönüllü kuruluşlar da yardım kampanyaları başlattı. Arama kurtarma çalışmalarına pek çok ülke ekip göndererek destek sağladı. Türkiye genelinde 7 günlük yas ilan edilirken, sağlık çalışanları da yine en ön saflarda can kurtarmak için mücadele etti.” dedi.

MEMUR-SEN TEŞKİLATI SEFERBER OLDU

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren teşkilatlarıyla birlikte seferber olan Memur-Sen ve Sağlık-Sen, Kızılay’ın başlattığı kan bağışına kayıtsız kalmayarak teşkilatlarına ve üyelerine kan bağışı çağırısında bulunduğunu ifade eden Başkan Yeşilgöl, “Depremin ilk saatlerinde Başkanlar Kurulu’nu toplayan Memur-Sen, bünyesinde faaliyet gösteren Arama-Kurtarma ekiplerini deprem bölgesine gönderdi.

Memur-Sen ve bağlı 11 sendikanın başlattığı yardım seferberliği ile gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan yardım tırları Kızılay koordinasyonunda afet bölgesine ulaştırıldı.  Depremin vurduğu illerden gelen talep doğrultusunda hala birçok ilde ihtiyaçlara göre yardım tırları gönderilmeye devam ediyor.” dedi.

SAĞLIK-SEN AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

Başkan Yeşilgöl, “10 ilde büyük kayba yol açan depremler dolayısıyla “Afet Koordinasyon Merkezi” kuran Sağlık-Sen, bir yandan sahada alın teri döken sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlarken, diğer yandan afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kampanyaya destek sağlıyor.” diye konuştu.

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV