banner17
27 Nisan 2024 Cumartesi

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" projesi hakkında sosyal medya mecrasında paylaşımda bulundu.Müdürlük, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin “Millî servetimiz olan suyu, bir seferberlik bilinci ile korumak üzere SudaSıfırKayıp teması ile yola çıkıyoruz. Bu yolculukta bir olalım, suyumuzu hep birlikte koruyalım” ifadelerini paylaşarak suyun verimliliği için başlatılan çalışmayı duyurdu.

07 Şubat 2023 Salı 08:32
Bu haber 1485 kez okundu
SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

 İklim değişikliğine bağlı su stresi yaşayan ülkemizde ev, iş yeri ve sanayide su kayıplarının önlenmesi, yasal altyapının oluşturulması, tarımda modern sulama yöntemlerinin kullanılması, halkın bilincinin artırılması hedefleriyle Su Verimliliği Seferberliği başlatıldı.

Su Verimliliği Seferberliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ülke genelinde yürütülecek. Seferberliğe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek toplantıyla start verildi.

"Su Verimliliği Seferberliği", çiftçiden sanayiciye, öğrenciden ev hanımına, özel sektörden tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kadar, toplumun bütün kesimlerini kapsayacak.

SU VERİMLİLİĞİ STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI BELGESİ İLAN EDİLDİ

Su Verimliliği Seferberliği Tanıtım Toplantısı'nda, Değişen İklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı Belgesi de ilan edildi.

Kamuoyuna açıklanacak belge, günümüzde yüzde 33,54 olan su kayıp oranının 2033 yılına kadar yüzde 25, 2040 yılına kadar da yüzde 10 seviyesine düşürülmesi için yürütülecek çalışmaları içeriyor.

Eylem planı ile coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama ve otomasyon kullanımı, izole alt bölgelerin oluşturulması ve kayıt dışı kullanımların kayıt altına alınması gibi tedbirler uygulanacak.

TARIMDA GECE SULAMA UYGULAMALARI İLE BUHARLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Eylem planı kapsamında ayrıca, havzaların su varlığına ve kuraklık şartlarına uygun ürün desenleri planlanacak, iletim ve dağıtım sistemleri kapalı sistemlere dönüştürülecek, modern sulama yöntemleri kullanılacak. Gece sulamaları uygulaması yaygınlaştırılarak buharlaşmanın önüne geçilecek böylece tarımsal sulamada verimlilik artırılacak.

Bütün bu uygulamalar sonucunda, halihazırda yüzde 49 olan tarımsal sulama randımanının 2030 yılına kadar yüzde 60, 2050'ye kadar yüzde 65, 2070'e kadar yüzde 70, 2100 yılına kadar da yüzde 75 seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor.

 

 

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV