banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

39 Okula Daha "Temizlik Belgesi" Verildi

Suluova'da eğitim - öğretim faaliyetlerinin devam ettiği, Suluova İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 39 okul ve kuruma "Okulum Temiz Belgesi" verildi.

27 Ocak 2023 Cuma 08:17
Bu haber 295 kez okundu
39 Okula Daha

 Suluova'daki 39 okul ve kurum, Pandemi döneminden sonra yüz yüze eğitimin başlamasıyla ortaya çıkan "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazandı. "Okulum Temiz Belgesi", Amasya'nın Suluova İlçesindeki 39 okul ve kuruma, düzenlenen törenle verildi.

Pandemi sebebiyle bir süre ara verilen yüz yüze eğitim öğretim faaliyetleri, pandemi koşullarının etkisini kaybetmesi ile geçtiğimiz sene yeniden başladı. Ancak pandemi ile hayatımızdaki önemini artıran temizlik hijyen, sosyal mesafe gibi konular en başta velilerin aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri oldu. Okullarda da eskiye nazaran temizlik ve hijyene daha fazla önem verilmeye başlandı. salgın hastalıkların hızla yayılabileceği bir ortam olan sınıf ortamları sık sık havalandırıldı. Sıra ve masalar her gün dezenfekte edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı da pandemi dönemi sonrası okullardaki temizlik e hijyen şartlarını yaygınlaştırmak için, belli şartlar taşıyan okullara "Okulum Temiz Belgesi" unvanı uygulamasını başlattı. Temizlik ve hijyen anlamında gerekli şartları yerine getiren okullara, "Okulum Temiz Belgesi" verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü arasındaki "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme" iş birliği protokolü kapsamında "Okulum Temiz Belgesi"ne başvuran Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 2 anaokulu, 14 ilkokul, 15 ortaokul, 6 lise ve 2 kurum olmak üzere toplam 39 okul/kurum "Okulum Temiz" belgesi kazandı.

"Okulum Temiz" belgesi hakkında açıklamalarda bulunan Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu; "Bakanlığımız çocuklarımızın çalışanlarımızın ve velilerimizi enfeksiyon hastalıklarından korumak için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Standartları Enstitüsü tarafından imzalanan protokol gereği, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu yayınlanmıştır. Bu kılavuzun amacı, hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalıklar hakkında, kuruluşların çalışanlarını öğrencilerini, velilerini ve ilgili tüm tarafları bilgilendirmek, önleme ve kontrol yöntemleri hakkında bilgi sağlamaktır. Kılavuzun şartlarını yerine getiren “Okulumuz Temiz” belgesi almak için müracaat eden okullar, Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Sağlığı Birimi Tetkik Görevlileri tarafından denetlenerek, belge almaya hak kazanan okullara “Okulum Temiz” belgesi düzenlemesi yapılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin hijyen standartlarına uygun bir şekilde eğitim alabilmelerinin önemine dikkat çeken Müdür Ahmet Davu, Saha denetimlerinin sonucunda Suluova'da 2 anaokulu, 14 ilkokul, 15 ortaokul, 6 lise ve 2 kurum olmak üzere toplam 39 okul/kurumun "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazandığını, Başvuru yapan diğer okulların ise tetkiklerinin devam etmekte olduğunu dile getirdi.

"Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazanan okul müdürlerini kutlayan Müdür Davu; "Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizlerin bu gayretli çalışmaları; okullarımızın geliştirilmesine, tanıtılmasına, temiz ve sağlıklı kalmasına, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almasına vesile olmaktadır. Özellikle pandemi sürecinde bu çalışmaların çok daha önemli hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu süreçte hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bunu ancak hep birlikte yenebiliriz, hepimizin gayret göstermesi lazım. Okul Müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin gayretlerini bilebiliyoruz. Bu gayretli çalışmaları devam ettirmeli ve her zaman en iyisini yapmak için çaba göstermeliyiz. Bu eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV