banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

İyi liste yap, fazla vekil kazan

YÜKSEL ERCAN

25 Mart 2023 Cumartesi 09:00
Bu haber 1557 kez okundu
 İyi liste yap, fazla vekil kazan
14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimi ile ilgili aday adaylığı başvurularının bir kısmı tamamlandı bir kısmı da bugün itibarı ile tamamlanarak ilk etap tamamlanmış olacak.
Birkaç gündür belirttiğimiz gibi her siyasi parti milletvekili aday listesini belirlemek adına siyasi partilerin tüzüğünde olan metodları uyguluyor, Seçimin çok kısa bir zamana sıkışması sonrasında ülkenin tamamında ön seçim yapma imkanı bilindiği gibi kalmadı.
Diğer partilere göre TBMM’ye daha çok milletvekili göndereceği bilinen AK Parti ile CHP adayları merkez yoklaması ve temayül ile belirleme yoluna giderken İYİ Parti pek çok büyükşehirde adaylarını hakim nezaretinde tüm üyelerin katılımı ile yapılacak ön seçim sonucu belirleyeceğini ilan etti.
Kabul etmek gerekir ki her siyasi parti TBMM’ye daha fazla milletvekili göndermek eğer imkan bulabiliyorsa tek başına iktidarı kazanabilmek adına 300’den fazla milletvekili kazanmak istiyor.
Bu seçim hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı seçimi dışında her siyasi partiden aday adayı olanların kendilerini gösterebilecekleri bunun içinde bölgelerinde sevilen sayılan isimlerin yer bulduğu listelerin seçime etki edeceği bir hesaplaşma olacak.
Önümüzdeki Pazar yada en geç pazartesi günü seçime katılmaya hak kazanmış siyasi partilerden milletvekili aday adayı olmak için başvuru yapanların sayısı belli olacak, Eğer siyasi partiler kendilerine aday adaylığı için başvuruda yapan isimlerin özgeçmişlerini de yayınlama imkanı bulursa biz başvuranların özelliklerini de öğrenme imkanı bulacağız.
14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimde daha fazla vekil kazanmak adına siyasi partiler yerelde sorun çıkarmayan kendi işinde başarılı, sahaya çıktığında adayı olduğu siyasi partiyi mahçup etmeyecek, o siyasi partiye yük olmayacak aksine siyasi partinin yükünü alacak isimleri bulmaya çalışıyorlar.
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi listelerinde sevilen sayılan isimleri barındıran siyasi partilerin bu yarışta öne geçebilecekleri hemen herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.
Yerleşim merkezlerinde var olan ve çevrelerinde “iyi insan” olarak bilinen siyasetçileri partilerine katmak elbette ki zor bir iş, ancak partilerin “sorusuz insan” bulup aday yapmaktan başka da bir çareleri yok.
Temel şart “İyi liste yap daha fazla vekil kazan “ ifadesinin nasıl bir anlam ifade ettiğini hem listeler belli olduğunda hem de 14 mayıs Pazar akşamı sandıklar açıldığında çok net bir şekilde görmüş olacağız.
    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV