banner17
24 Nisan 2024 Çarşamba

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

DYK Sınavları Dijital Ortama Taşındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl bir ilki gerçekleştirerek destekleme yetiştirme kurslarının (DYK) sınavlarını dijital ortama taşıdı.Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen: “Öğrencilerin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak için düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarının ortak sınavının ilk kez çevrimiçi olarak yapıldığını söyledi.

19 Ocak 2023 Perşembe 08:33
Bu haber 299 kez okundu
DYK Sınavları Dijital Ortama Taşındı

 BAKANLIĞIMIZ EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME KONUSUNDAKİ TECRÜBESİNİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYOR 

Müdür Türkmen konuyla ilgili olarak; “Birinci dönem DYK ortak sınavı, öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunmak amacıyla kurulmuş olan Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) üzerinden saat 09.00'da başladı. Öğrencilerin kendi okullarında girdiği sınav, saat 15.30'da sona erecek.

81 ilden kurslara devam eden 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav, 1.605 okulda yapılıyor.

Bakanlığımız eğitimde dijitalleşme konusundaki tecrübesini her geçen gün artırdığına işaret eden Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, artık DYK sınavlarının da çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Hayata geçirilen pek çok proje sayesinde eğitimin tüm paydaşlarının dijital teknolojileri kullanım becerilerinin ve akademik başarılarının artırılmasını hedeflendiğini ifade eden Bakanımız Mahmut Özer: “Eğitim alanında büyük çapta bir dijitalleşme çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme kursları için ÖDS'de bir modül açmıştık. Şimdi bunu daha da geliştirdik ve DYK değerlendirme sınavlarını da bu modül üzerinden yapmaya başladık. Bugün birinci dönem DYK ortak sınavını ilk kez dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Sınavlarda geri bildirim öğrenme açısından önemli bir unsur. Öğrencilerimiz sınav bitiminde sonuçlarına anında ulaşarak kendilerini değerlendirme imkânı bulacaklar.”dedi. Ayrıca Mayıs ayında düzenlenen Öğrenci Başarı İzleme Araştırması'nın da bu yıl ÖDS üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu’ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV