banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

Liseliler depremzedeler için kermes düzenledi

Amasya Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde geliri depremzedelere gönderilmek üzere kermes açtı. Kısa sürede organize olan öğrenciler tek yürek olarak depremzedeler için kermes açtı.

04 Mart 2023 Cumartesi 10:16
Bu haber 375 kez okundu
Liseliler depremzedeler için kermes düzenledi

 Okul bahçesinde öğrenciler tarafından açılan kermeste her öğrenci evinde kendi yaptığı ya da annesine yaptırdığı yiyecekleri öğretmenler ve velilerin beğenisine sundu. Yiyecekler kısa sürede tükenirken, kermesten elde edilen gelir AFAD’ın hesabına yatırıldı.

Lise üçüncü sınıf öğrencilerinden Doğan Köse, “bugünkü kermesin amacı depremzede vatandaşlarımız ve arkadaşlarımız için biz lise öğrencileri olarak farklılık açısından ve öğrencilere örnek olmak için düzenlediğimiz bir organizasyonumuz var. Herkes evden bütün öğrenciler bir şeyler yapıp, getirdi. Kimisi köy ürünleri, bakliyat, börek, çörek. Burada sattık ve depremzedelere gidecek toplanan paralar. Bağış olarak yapılacak.”

Öğrencilerden Selma Koçoğlu, “bugünkü kermesimizin amacı bildiğimiz Güneydoğuda yaşadığımız o felakette yaralı olan arkadaşlarımıza ve oradaki yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım amacıyla yaptığımız bir kermes. Umarım, biz iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Umarım sonuçlar da iyi olur ve gerçekten bir yaraya mehlem oluruz.”

Öğrencilerden Simge Aslan, “bizde bir Amasya’da depremzedelerimiz için okulumuzun adına bir farkındalık projesi olarak kermes düzenledik. Bundan kazandığımız parayla da depremzedelerimize güzel bir şekilde ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız.”

Kermesi ziyaret eden Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Depremde zarar gören depremzedelerin yararına sağlanacak bir kermes. Dolayısıyla artık orada her şeye ihtiyacımız olduğu bir nokta ama depremzedelerin en çok onlarla ilgilenilmesini, yalnız olmadıklarının bilinmesine ihtiyaçları var. Bu katkıların manevi yönü aslında en az maddi yönü kadar önemli ve kıymetli.” diye konuştu.

Amasya Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde gün boyu devam edecek olan kermesten elde edilecek gelir depremzedeler için AFAD’a bağışlandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV