banner17
19 Nisan 2024 Cuma

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

Yaptığı Bağış, Hayaline Kavuşturdu

Amasya’da ilkokul öğrencisi Özcan Veysel Dalakçı (10), kumbarasında bilgisayar almak için biriktirdiği harçlıklarını depremzede kardeşlerine bağışladı.Bu harçlıklarını bağışlarken de “ Allah bana daha çok verir “ diyen Özcan’ın bilgisayar hayalini Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirdi.

27 Şubat 2023 Pazartesi 08:47
Bu haber 303 kez okundu
  Yaptığı Bağış, Hayaline Kavuşturdu

Amasya 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Özcan Veysel Dalakçı (10) 3 yıldır bilgisayar almak için bitirdiği parayı depremzedeler için AFAD’a bağışlamasının ardından Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül tarafından kendisine bilgisayar hediye edildi.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen ilkokul öğrencisi Özcan Veysel Dalakçı’ya yüce gönüllü davranışı için gönderilen bilgisayarı hediye etti.

Özcan’ın iyiliği karşılıksız kalmadı, herkese de örnek oldu

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen “ Özcan hepimizi çok duygulandırdı. Bu zor günlerde yaraları sardıkça bir iyilik yaptıkça kendimizi daha iyi hissediyoruz. Bu zor günler dayanışma ile atlatılır. Milli birlik, milli beraberlik duyguları böyle günde ortaya çıkar. Aynı tarihi paylaşmak böyle bir şeydir. Tarih böyle bir şey, tarih böyle yazılır. Aynı zamanda yaşamak değil, aynı sıkıntıları, aynı süreçleri birlikte yaşamaktır. Deprem bölgesinde 350 gönüllü öğretmen ile beraber çalıştım. Birçok öğretmen o bölgeye gönüllü olarak geldi. Deprem bölgelerine gelmek kolaydı fakat geri dönmek zordu. Otobüs, uçak yoktu.

4. sınıf öğrencimiz Özcan’a ise Milli Eğitim Bakanımızın selamı var. Din Öğretim Genel Müdürümüzün de bir hediyesi var. Bakan beyimiz Özcan’a tekrar teşekkür etmemizi söyledi. Din Öğretim Genel Müdürlüğü bizim Özcan’a hediyemiz olsun diye gece 23:39 da bize mesaj attılar. Din Öğretim Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL “Bu çocuğumuza bilgisayarı ilk vermek isteyen benim” dedi. Çok güzel bir iş oldu. Özcan’ın iyiliği karşılıksız kalmadı. Anadolu’da bir söz vardır “Az veren candan çok veren maldan” diye. Biz Özcan’ın candan bağışına tanık olduk. Bu az bir fedakârlık değil. Yıllardır devam eden hayal, o parayı harcamamak çok büyük sabrı direnci gösteriyor. O yılların birikimini de bir kalemde kendisi gibi olan çocukları düşünerek bağışlaması gerçekten yüreğindeki sevgiyi, merhameti, şefkati gösteriyor. Özcan biriktirdiği paranın kuruşuna kadar sayarak depremzedelere verdi. Özcan’a ailesine, öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Herkese örnek olmasını diliyorum.” diye konuştu.Doktor olup can kurtarmak isteyen 4. sınıf öğrencisi Özcan Veysel Dalakçı “Allah bana daha çok verir demiştim verdi de. Bilgisayarımı çok beğendim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Para biriktirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV