banner17
19 Mart 2024 Salı

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

MERZİFON ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK

Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, Merzifon’un millet olma sürecini gerçekleştirmiş bir kent olduğunu ve Türkiye’ye örnek olmasının gerektiğini belirtti.

17 Ağustos 2017 Perşembe 10:36
Bu haber 69975 kez okundu
 MERZİFON ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK

Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açılış töreninde yaptığı konuşmada Merzifon’un Amasya’ya değer katan güzide bir ilçe olduğunu dile getiren Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı; “Merzifon millet olma sürecini gerçekleştirmiş bir yer. Şehit cenazelerimizde cadde de yürürken, tüm kadınıyla, erkeğiyle acıyı yüreğinde hissettiğini gördüm. Adeta herkes saygı nöbetine geçmişti. O zaman kendi kendime ‘Merzifon tam bir millet olmuş’ dedim. Türkiye’ye örnek olması gereken bir ilçe.

Merzifon, Amasya’mıza değer katan, güzide bir ilçesidir. Merkezi hükümet, siyasilerimiz, yerel yönetimler, işadamlarımız yerel dinamiklerimizle birlikte biz ne kadar bir ve beraber olursak, ne kadar birbirimizi daha çok seversek, kucaklarsak o kadar güzel iş yaptığımızı görüyoruz. Merzifon’da da bunu ziyadesiyle gerçekleştiriyoruz. Mesleğimde 19’ncu yılım, 12 tane yer gezdim, bu birlik ve beraberliğin Türkiye’de örnek olması gerekir. Bu da işlerin daha kolay çekip çevrilmesine, memleketin aş ve iş sorununu daha güzel bir şekilde çözmemize yardımcı oluyor. Birbirimizi daha çok yüreklendiriyoruz, bu da bizi daha çok heyecanlandırıyor. Bununla da gurur duyuyoruz. İnsanda beş tane sevgi olması lazım. Bu sevgiler olunca aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yok. Birincisi insan sevgisi, ikincisi bayrak sevgisi, üçüncüsü vatan sevgisi, dördüncüsü millet sevgisi, beşincisi de Allah sevgisidir. Bu da Merzifon’da var, bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.

Uluslar arası havalimanı, hızlı tren ve otobanla birlikte Merzifon’un tam anlamıyla yolların ve kültürlerin kesiştiği bir kent haline geleceğini de belirten Kaymakam Balcı, “Merzifon havalimanı uluslar arası olacak. Bir de hızlı tren var. Devletimizin plan ve proğramında var inşallah 10 yıl içerisinde gerçekleşecek. Ankara’dan Samsun’a geçecek. Ankara – Merzifon 1,5 saat, Merzifon – Samsun arası da 40 dakikaya inecek. Ayrıca etüt çalışmaları devam eden İstanbul’dan Merzifon üzerinden Samsun ve daha ilerisine gidecek olan otoban projesi var. Dolayısıyla Merzifon, yolların ve kültürlerin kesiştiği yer hedefini tam anlamıyla gerçekleştirmiş olacak” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etap kamulaştırma alanının da tamamlanmasıyla ilçe nüfusunun 10-15 yılda 150 binleri ulaşacağına inandığını söyleyen Merzifon Kaymakamı Dr. Ozan Balcı, “Sanayi Bakanlığı’nda Merzifon OSB için yerden biten Organize Sanayi diyorlar. Yani işadamlarımızın, işçilerimizin, çalışanlarımızın emekleri ile, yürekleri ile, sevgileriyle büyüyen bir Organize Sanayi. Bununla da gurur duyuyoruz. Şuanda yaklaşık bin dönüm OSB alanımız var, burada 41 sanayicimiz ve 3 bin 800 çalışanımız var. İnşallah bir ay içerisinde 41 sanayicimizi daha yerleştiriyoruz. Devletimiz kamulaştırmaya 10 milyon TL harcadı, alt yapıya da 10 milyon TL daha harcayacak. 84 işadamımız 41 parseli almak için başvuruda bulundular. Bu da işadamlarımızın memleketimizin ve milletimizin geleceğine umutla baktıklarını gösteriyor. 41 işadamımızı daha yerleştirdiğimiz zaman işçi sayımız 6 bine varacak. İnşallah 1500 dönümlük alanı da kamulaştırdıktan sonra OSB’miz 3 bin dönüme yükselecek. Tahminin önümüzdeki 17 ay içerisinde Merzifon’daki sanayici sayısı 150 çalışan sayısı ise 10 bin olacak. Muhtemelen Merzifon 10-15 yıl içerisinde bu bölgede 150 bin nüfuslu, sanayicisiyle, eğitimiyle, memleket sevdalısı insanların çalıştığı, ülkemizin parlayan bir yıldızı olacak. Buna doğru da birlik ve beraberlik içerisinde sağlam adımlar atıyoruz” dedi.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV