banner17
23 Nisan 2024 Salı

MERZİFON'DA BİR TARİH YAZILDI

“PAYLAŞIMLA GÜNDEMİ BELİRLEDİK”

Türkiye Kamu-Sen Amasya Şube Başkanı Şemsettin Dümen, “Geçtiğimiz günlerde, Ek ZamŞartOldu diyerek sosyal medyada gündemi belirleyen konfederasyonumuz bu kez ise 25Yetmez etiketiyle kamu görevlilerinin ve emeklilerin sesi oldu” dedi.

07 Ocak 2023 Cumartesi 09:23
Bu haber 433 kez okundu
“PAYLAŞIMLA GÜNDEMİ BELİRLEDİK”

 Genel Başkanımız Önder Kahveci'nin ilk tweete #25Yetmez etiketiyle ile başlayan etkinliğimiz ilk dakikalarda Trend Topic (TT) listesine girdi diyen Dümen, “Sabahın ilk saatlerine kadar birinci sıradaki yerini koruyan #25Yetmez etiketimize katılan kamu görevlileri ve emeklilerimiz attıkları tweetlerde,  açıklanan %25'lik oranın yükseltilmesini talep ettiler” şeklinde konuştu.

Yapılan Ek Zam Yetersizdir

Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği etkinliği değerlendiren Dümen; “2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının %16,4'den %25'e yükseltildiği yönündeki açıklamanın ardından konfederasyon olarak Twitter'da gerçekleştirdiğimiz etkinlikle bu oranın yetersiz olduğunu ve yükseltilmesi gerektiğini belirttik. #25Yetmez etiketiyle başlattığımız bu çalışma daha ilk dakikalarda sosyal medya gündeminde zirveye yerleşirken, sabaha dek zirvedeki yerini korumuştur.Beklentimiz ve talebimiz açıklanan bu oranın yükseltilmesi yönündedir. Açıklanan bu rakam % 122,93 olan yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55'lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir.Bu bağlamda, sıklıkla gündeme getirdiğimiz ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmeli, memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli,  memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.Dün akşam gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe destek veren tüm kamu çalışanları ile emeklilerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV