banner17
28 Mart 2024 Perşembe

Saka'dan Cumhur İttifakına Tam Destek

“Taleplerimiz Yerine Gelinceye Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

Türk Diyanet Vakıf Sen Amasya Şube Başkanı Mehmet Yıldız: “Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlar ile 4/B sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete’nin 26.01.2023 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

02 Şubat 2023 Perşembe 08:55
Bu haber 1302 kez okundu
“Taleplerimiz Yerine Gelinceye Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

 Yürürlüğe giren kanunun çalışanlara hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Yıldız; “Kanunda belirtilen 28.11.2022 tarihi, hem vekil hem de sözleşmeli çalışanlardan bazılarının mağduriyetlerine sebep olacağını daha önce de ifade ettik.Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların görevde olanlarla sınırlı olması, yıllarca görev yapan vekil imam ve müezzinlerimizin kapsam dışında kalmasına sebep olmuştur. Kanunda; KPSS+DHBT ve mülakat ile göreve alınan ve yıllarca büyük bir özveriyle görev yapan ve alımlarda sadece İlahiyat Fak. mezunlarına kontenjan verilmesi sebebiyle atanamayan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin olmaması da bir eksiklik olmuştur.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; vekil imam müezzin fahri kuran kursu öğreticileri sözleşmeliler yhs sınıfının gih’e geçirilmesi ve diğer taleplerimiz yerine gelinceye, eksiklikler giderilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

1-Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlar ile 4/B sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'nin 26.01.2023 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Öncelikle çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.

2-Kanunda belirtilen 28.11.2022 tarihi, hem vekil hem de sözleşmeli çalışanlarımızdan bazılarının mağduriyetlerine sebep olacağını ifade etmiştik.

3-Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların görevde olanlarla sınırlı olması, yıllarca görev yapan vekil imam ve müezzinlerimizin kapsam dışında kalmasına sebep olmuştur.

4-Kanunda; KPSS+DHBT ve mülakat ile göreve alınan ve yıllarca büyük bir özveriyle görev yapan ve alımlarda sadece İlahiyat Fak. mezunlarına kontenjan verilmesi sebebiyle atanamayan Fahri Kur'an Kursu Öğretcilerinin olmaması da bir eksiklik olmuştur.

5-Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; vekil imam müezzin, fahri kuran kursu öğreticileri, sözleşmeliler, yhs sınıfının gih’ e geçirilmesi ve diğer taleplerimiz yerine gelinceye, eksiklikler giderilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’ifadelerini kullandı.

    Yorum yazmak için sitenin üst kısımdan giriş yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen olun!
YAZARLAR Tümü
SON YORUMLAR
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
Merzifon belediyesinin çalışmalarını başarılı buluyormusunuz ?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Haber Sistemi DEMO v5 - 08 Ekim 2011Manşeti
SENDE YAZ
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

Ziyaretçi Defteri
ARŞİV